Predsednik Foruma beogradskih gimnazija: Radna subota je samo kap koja je prelila čašu

Aleksandar Markov o motivima za organizovanje sutrašnjeg štrajka upozorenja

Ostavite komentar


  1. Koliko ovi ljudi ne vole da rade. Prave haos oko 10 min. dužih časova,to je oko sat vremena duže radno vreme.A slede im praznici i spajanje od 13 dana.

  2. Ma ukinite školstvo? Čemu služi?
    Da stvaraju još veće neradnike?
    Uvesti: osnovna čkola 2500€ godina, a matura 2000€; srednja čkola 3500€ godina, matura 4000€.
    Fakultet? 10000€ godina, diplomski 5000€.
    Master studije? Posle dve godine staža u struci (vezano), 10000€

  3. Slomice vam kičmu prosvetari.
    Mislili smo da ste elita ovog društva.
    Samosrozali ste se ,dozvolivsi da vam namec u “ sns direktore.,strucnjake“.

  4. Da li ministarstvo i pokrajinski sekretarijat prosvete takođe imaju radnu subotu, a ako ne, zašto ne? Pozivanjem telefonom proverimo ko će od njih sutra biti na poslu.

  5. Kao neko ko radi u školi, doduše u osnovnoj, i ne u Beogradu, očigledno centru galaksije, moram da konstatujem da su su gospoda iz FBG i njima slične kolege promašili profesiju i da su upravo oni odgovorni za viđenje prosvetnih radnika kao lenština i lezilebovića koje dominira našim društvom.
    Širenje nekakvih mantri o tome kako prosvetni radnici ne rade samo tih par časova i nemaju raspust je najobičnije laganje. Čast izuzecima, ali većina kolega se ponaša upravo tako. Inače, za neupućene, prosvetni radnici imaju 40-časovnu radnu nedelju tokom koje bi trebalo da 20 časova drže nastavu, а 20 obavljaju sve druge poslove (pišu pripreme, ocenjuju testove, dežuraju, usavršavaju se…). Nigde nije propisano da se ti poslovi rade van škole, ali 99.99% nastavnika kada završe časove odlaze kući gde više ne misle na školu, posao i učenike. Koriste pripreme i testove koje im daju izdavačke kuće u kompletu sa udžbenicima, govore kako ih loši planovi i programi sprečavaju da se kvalitetnije rade, iako imaju slobodu da ih sami prilagode pošto je sistem zasnovan već godinama na ostvarivanju standarda (bar u teoriji), ne sadržajno orijentisanim planovima i programima…
    I naravno, za vreme raspusta odlaze na odmore koji traju i kada bi trebalo da se nalaze na poslu, za šta su uredno plaćeni, ali psttt, to je tajna (valjda).
    Sistem prosvete nisu urušile loše vlasti, ni loši zakoni, već loši prosvetni radnici.

  6. Najveci neradnici.
    Vole svoj posao samo kad se uzima procenat od ekskurzije i drze privatni časovi.

Ostavite komentar


Društvo

Sabor SPC: Crkva diže glas protiv neistine da su Srbi izvršitelji genocida 8

Sabor SPC: Crkva diže glas protiv neistine da su Srbi izvršitelji genocida

Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je da je pitanje Kosovo i Metohije najvažnije pitanje kojim se bavio tokom višednevnog zasedanja, u kripti hrama Svetog Save, i da sa najvećom zabrinutošću konstatovao, kako je navedeno, da danas kosovske vlasti nesumnjivo idu u pravcu negiranja osnovnih prava srpskog naroda i Crkve, a sve u cilju izgradnje etničkog albanskog društva.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.