Radnica Leonija preminula posle povrede na radu, zaposleni se žale na uslove

Ostavite komentar


  1. Da li je realno da neko izvali da 40% radnika ne bi prošlo lekarski pregled ?

  2. Nista nije bolje ni u Forma Ideale u Kragujevcu.Kada se radi 2 smena radi se po 10 sati sa jednom pauzom od 30 minuta.Radi se od 14 do 00-00 a u poslednje vreme od 16 do 02 uvece!!! Sto je bolesno. Slaba organizacija i nedostatak radnika koji se ne zaposljavaju ne znam razlog.Plate ispod proseka a uslovi za rad nikakvi.To je nasa realnost na zalost.

  3. Od kada smo “ blagosloveni “ kapitalizmom uobičajeno je ponašanje poslodavaca da probleme nedostatka radne snage ( neće da zaposle više ljudi ) rešavaju produzavanjem smena na deset i neretko 12 časova… Tako recimo Albon u Rumi planirani obim proizvodnje rešava na taj način plus rad vikendom , da naglasim rad u trećoj smeni po 7 dana , a sledeći ponedeljak …pa u drugu … sve to bez plaćenog dodatka na noćni rad slobodne dane da ne spominjemo … istina da plate prekovremeni rad ali isto za sve smene … onda kad radnici napuste čudom se čude…

  4. radila sam u Leoni Kraljevo. Napustila sam radno mesto jer nisam mogla da izdržim maltretiranja i tempo rada. bukvalno te teraju da trčiš. nerviram se kada pomislim. užasno je maltretira ju ponižavaju prete. Haos.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.