Radnici novosadskog gradskog prevoznika odustali od štrajka, dobili su povećanje plata u poslednjem trenutku 1foto: R. B.

Od najavljenog štrajka vozača i drugih radnika JGSP „Novi Sad“ odustalo se gotovo u poslednjem trenutku pošto je postignut dogovor o povećanju plata što je bio njihov osnovni zahtev.

Direktor gradskog prevoznika Ivan Radojičić potvrdio je za Danas na lokalu da je u nedelju postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo.

Na sastanku predstavnika zaposlenih, poslovodstva i šefa kabineta gradonačelnika Novog Sada Žarka Mićina juče je postignut dogovor povodom zahteva zaposlenih u JGSP „Novi Sad“ o povećanju zarada, saopštio je Radojičić.

Prema njegovim rečima, predstavnik Grada je rekao da će najkasnije do 15. marta biti donet poseban Kolektivni ugovor za javno-komunalna i druga javna preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad, koji će omogućiti da sa svakim povećanjem minimalne cene radnog časa bude zagarantovano i povećanje plata.

Paralelno s tim u preduzeću će se zajedno sa predstavnicima svih sindikata pripremati predlog Kolektivnog ugovora za JGSP „Novi Sad“, gde će akcenat biti na zaposlenima koji su nosioci posla kako bi njima bila uvećana zarada.

„Nakon što su predstavnici zaposlenih izneli svoj stav o tome šta smatraju minimumom zarada za nosioce osnovnih delatnosti u preduzeću,
Grad Novi Sad i poslovodstvo su se usaglasili da će biti uloženi napori da se ispoštuje postavljen zahtev. Verujemo da je postignuto rešenje zadovoljavajuće za sve strane, tako da će se radni procesi nastaviti u punom obimu, kako u interesu preduzeća tako i u interesu građana Novog Sada“, istakao je direktor Radojičić.

Sve to potvrdio nam je Vladimir Andrić, vozač i predsednik ASNS u tom preduzeću.

On je rekao da će vozači i tehnički sektor, kako je dogovoreno, biti svrstani u prvu grupu „nosioci posla“ i imaće najveće plate.

Da podsetimo, više stotina vozača JGSP Novi Sad zapretili su pre nedelju dana da će danas potpuno obustaviti rad nezadovoljni malim platama i predlogom predstavnika grada da se one povećaju za samo sedam odsto. Kako je u međuvremenu postdignut dogovor od štrajka se odustalo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari