Radomir Ilić: Srbija mora da promeni Ustav, pravosuđu potrebna eksterna kontrola

Ostavite komentar


  1. A kontrolisaće je najbolji student u istoriji peavnog fakulteta i najgori kršilac ustava Srbije.

  2. Ukoliko se promena ustav, nas predsednik koji je nista drugo do surovi sebicni autokrata, ce recimo hipoteticki postaviti Gasica na celo tuzilastva…I time ce prvi put u istoriji sveta jedan zanatlija biti vrhovni tuzilac…Situacija sa kriminalcima bi tad bila jos gora jer recimo neki sada imaju diplomats ki Paso’s, ko zna koje bi se jos burazerske pogodnosti desile kada bi smo zaista dozvolili da se to desi !
    I sada imamo problem da tuzilastvo radi po diktatu partijskih mocnika cesto neobrazovane klike iz nekih fotelja ..ili je sve rezija jednog prilicno bolesnog Uma koji nosi nadimak novorodjenceta….

  3. Ako ovo prodje to ce biti definitivno kraj ove zemlje.Ako se hitno ne probudimo iz zimskog sna uzece nam sve .Mislite na svoju decu ,unuke.On se sprema za dozivotnog predsednika .

  4. Ako ovo dozvolimo, i treba da nas nema. Ohlokratija, vladavina ološa, mora hitno biti prekinuta. Pre nego što se njihov vođa proglasi za Boga Oca, doživotnog predsednika i vrhovnog sudiju.

  5. Ma nema potrebe da ih Prvorođeni uopšte imenuje. On će kao vrsni pravnik da bude i tužilac i sudija, po potrebi će da brani i bude advokat, u specijalnim slučajevima će da vodi istragu a u slobodno vreme će ispitivati osumnjičene na poligrafu. “ Vojvoda od poligrafa“ će u jutarnjem programu kod Sarape ili Marića, u pauzama raznih rijaliti prenosa, biti PR i informisati javnost o svojim dostignućima i presudama. Imaćemo jedinstven pravosudni sistem u svetu samo je potrebno da se nabavi dovoljan broj poligrafa.

  6. Ovaj čovek svesno LAŽE, obmanjuje javnost tako što pakuje činenice onako kako diktatoru odgovara.
    U Francuskoj sudije se regrutuju putem nadmetanja ili na osnovu posebnih kvalifikacija (doktor prava). Imenuje ih predsednik Republike. Komisija za pravosudne službe (Conseil Superieur de la Magistrature) daje predloge i daje savete. Komisiju čine predsednik Kasacionog suda, dvanaest članova sudije i osam dodatnih članova, od kojih dva imenuje predsednik, dva predsednik Nacionalne skupštine, dva predsednik Senata, jedan od advokatske komore i jedan od Državnog saveta (Conseil d’Etat). Preporuke ove komisije u vezi sa imenovanjem sudija su obavezujuće.

    Prema tome, Predsednik SAMO IMENUJE a obavezan je da prihvati savete Komisije. Inače, nevolja kod nas je što mi sve što je dobro našim tumačenjima izvrnemo u nešto sasvim suprotno i ružno.
    Kako god, Evropa ovo neće dozvoliti, pratite aktuelni slučaj Poljske pa ćete videti kako će se na kraju završiti.

  7. Narode, vuk dlaku menja, vučić ni to! Isti je kao pre 30 god., samo je pokvareniji. Bojim se da je za ovu zemlju kasno. . .

  8. Srpskom pravosuđu već odavno je potrban Eliot Nes. Sudije i tužioci trguju pravdom kao nikada i nigde u civilizovanom svetu. U nedelju mogu da dosude da je danas četvrtak i nikome ništa,a i štite jedni druge u okviru ovog esnafa. Pravosuđe (Novo) bi trebalo formirati iz temelja,jer i mladi koji uđu u ovaj esnaf veoma brzo postaju ono što i stare kolege. Dali treba ponovo pomenuti Kantrimen,Petru Cvijić,sina Željka Mitrovića….

  9. Gospodine sekretaru, ne mora da budeš toliki dupeuvlakač i tip bez sopstvenog konstruktivnog predloga, već klimoglavstvom i ponižavanjem sebe i kompletno zakonodavstvo zemlje, uradi sve. Da li ti uopšte znaš da tvoj favorit je vlasnik Srbije, predsednik, premijer, ministar svih ministarstava, Zakon, Ustav i dežurni krivac za sve što se događa u toj zemlji na brdovitom Balkanu. On donosi odluke, on ukida sve što misli da treba da se ukine, veliča sve i što je propalo. Otimao neustavno penzije četiri godine, a kada prestao sa otimačinom zahvalio se, sa nipodaštavanjem penzionera, svima redom i onima kojima nije otimao penzionersku prinadležnost. On sa vama klimoglavcima, koji ne mislite svojom glavom, doveo je građane do najveće bede u Evropi. Prosek plate za njegovu vladavinu od 2012. do sada je porasla za 100 evra, prosečna penzija za 4,4 evra ili ako se računa u dinarima 1.376 dinara, a priča da su naše plate veće no u Nemačkoj. Da li to ima veze sa pameti i intelektom, pitam te klimoglavcu. Na kraju, osim izbora sudija, daj te mu neka određuje i ko će koju ulicu da čisti, ko koji kiosk će držati, dajte mu da piše jelovnik po kafanama i tamo gde nema hrane i raspored odlaska u toaletu, osim u u nužnim slučajevima, kada dotični mora da ode, kako ne bi se uneredio. Kontrolu izvršenja uradiće neko od vas šlihtera i „pašćad“. Sa ovakvima kao što si ti sekretaru i većina ministara ne piše se dobro ni građanima, ni vama, a bogami i zemlji sa vašim kupljenim diplomama, i plagijatima. Šta bi radili, ne daj bože, da se gazda razboli, stao bi život u zemlji?!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.