Radoslav Lale Pavlović: Urolani direktor

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Svaku urušenu biografiju lomi rečenica: A pre nego što je ušao u politiku…
    Uvek sam se pitao, šta navodi uspešne ljude u kulturi na članstvo u političkim strankama i bavljenje politikom, osim da brane slobodu izražavanja ili, pak, traže način da potkrepe, već ostvarenu uspešnost.
    Ako se radi o slobodi izražavanja, ona se nikad neće naći u političkim organizacijama, jer ove po prirodi, guše individualnost, te, ako je članu i omoguće, to čine po zakonima tržišta usluga i kapitala.
    S druge strane, ako se radi o potkrepljenju uspešnosti, onda se ista dovodi u sumnju. Da li je uspešna ?
    Sve i da nisam u pravu – mada su u urušenim društvima termini poput tržišta, demokratije, kulture više odraz krivih ogledala – zašto se ne oglašavaju prodaje i kupovine drama, romana, oslikanih platna, predstava, pa i životnih kurikuluma i na taj način doprinose oslobađanju tržišta i slobodi izražavanja ? Svakako, pošteniji način, uveren sam, i uspešniji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.