Rakovički karneval 13. i 14. aprila 1Foto: Gradska opština Rakovica

Sedmi međunarodni Rakovički karneval ove godine se održava 13. i 14. aprila, na Vidikovcu, saopšteno je danas iz opštine Rakovica.

Prvog dana karnevala predviđena je tradicionalna Dečja povorka, kada će karnevalskom trasom prodefilovati više od 40 karnevalskih grupa sastavljenih od dece iz rakovičkih vrtića, osnovnih i srednjih škola. Žiri će izabrati najbolje grupe koje će predstavljati Rakovički karneval na karnevalima u zemlji i inostranstvu.

Novina od ove godine je da će prvu karnevalsku grupu činiti maskirane mame sa bebama u kolicima. Sve zainteresovane mame mogu se prijaviti za učešće na karnevalu na imejl adresu: [email protected]

Međunarodni žiri će izabrati pet najbolje maskiranih mama sa bebama koje će dobiti besplatan vikend u vili „Vertigo“ na Borskom jezeru.

Međunarodni karneval je u nedelju 3. aprila, a učestvovaće više od 40 karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva: Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Italije (Venecija), Grčke i Nemačke. I ove godine Rakovički karneval će posetiti veliki broj članova Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC).

Poslednja karnevalska grupa predviđena je za građane koji su se sami maskirali. I njih će ocenjivati međunarodni žiri. Troje najboljih dobiće vikend u vili „Vertigo“ na Borskom jezeru.

Karnevalska trasa je ista kao i prethodnih godina, kretaće se delom ulice Patrijarha Joanikija u dužini od 800 metara. Karnevalske grupe predstaviće se i odradiće koreografiju na tri bine koje će biti postavljene na trasi.

Vikend pre 6. i 7. aprila u sklopu karnevalskih svečanosti Rakovica je domaćin i Sedmog beogradskog sajma magije, koji ima međunarodni karakter.

Veliki broj mađioničara i iluzionista iz zemlje i inostranstva, u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, organizovaće predavanja i takmičiće se „Close up2 i „Stage“ kategoriji. Oba dana, pobednici takmičenja i specijalni gosti organizovaće besplatne mađioničarske predstave od 19:30 časova, a ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari