Ramadanska čestitka bagerima 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa (Arhiva)

Rijaset Islamske zajednice Srbije uputio je danas čestitke svim muslimanima Srbije, regiona i sveta pred početak meseca ramadana, dodajući da su nadležni uputili „čestitku“ bagerima u pranji žandarmerije u Zemunu.

Muslimanima Srbije, Beograda i Zemuna, nadležne službe su uputile „čestitku“ povodom meseca ramadana koju su doneli bagerima u pratnji hiljade pripadnika žandarmerije i ostavili je na džamiji. Ovom prilikom im na „čestitku“ uzvraćamo Isaovim rečima „oprosti im Bože – ne znaju šta rade“, kaže se u delu poslanice o noćašnjem rušenju džamije u Zemunu.

U poslanici Islamske zajednice koju je u beogradskoj Bajrakli džamiji pročitao muftija niški Eldin efendija Aščerić se podseća da ramadan nije „žeđ i glad za hranom telesnom, materijalnom, ovosvetskom“ već „žeđ duše za hranom duševnom“

Radujemo se mesecu ramadanu i dočekanoj prilici za čišćenje, kaže se u poslanici.

Brojne blagodeti ramadanske, draga braćo i sestre, iskoristimo što više možemo, čuvajmo svoje jezike i srca od ružnog govora i misli, čuvajmo svoje džamije namazom u ramadanu i posle njega, rekao je mutfija Aščerić čitajući poslanicu.

Bože milosni, stvoritelju naš olakšaj nam post, povećaj nam dobročinstvo, očisti nas od ružnih i nevaljalih dela, kaže se u poslanici.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari