Javno preduzeće „Zavod za izgradnju grada“ započelo je radove na izgradnji semafora na raskrsnici Temerinske i Šajkaške ulice.


Odgovarajućom svetlosnom signalizacijom biće opremljen pešački prelaz u zoni ove raskrsnice i to postavljanjem tri semaforska stuba koji će omogućiti bezbedniji prelaz pešaka preko ovog izuzetno opterećenog magistralnog pravca.

Pešački prelaz je trenutno obeležen preko pet saobraćajnih traka i nema razdelno ostrvo, što ga čini posebno nebezbednim.

– Zbog velike gustine saobraćaja, loše geometrije saobraćajnice, blizine škole i autobuskih stajališta, otežanog prelaska pešaka, a radi unapređenja bezbednosti neophodno je predmetnu raskrsnicu semaforizovati. Na ovom mestu dešavale su se česte saobraćajne nezgode sa tragičnim posledicama i što je posebno zabrinjavalo, sa velikim procentom učešća đaka iz obližnje škole – kažu iz ZIG-a.

Radovi podrazumevaju delimičnu rekonstrukciju raskrsnice, izgradnju razdelnog ostrva i postavljanje tri semaforska stuba. Semafori će raditi u režimu najave, što znači da će pešaci najavom na taster obezbediti prelaz preko ulice.

– Dok traju radovi saobraćaj će se odvijati otežano, pa zato apelujemo na vozače da budu oprezni, da prate obaveštenja o radovima, poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i naravno, da imaju razumevanja dok se ovi radovi ne završe – stoji u saopštenju ovog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari