Predsednik Vučić otvara obnovljenu nadstrešnicu Tržnice, odsustvo planiranja i vizije SNS-a izazvali kolaps: Počela kampanja koalicije Ujedinjeni protiv nasilja u Kragujevcu 1

 

Kampanja koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac, počela je danas, popodne na raskrsnici ulica 27. marta, Glavne i Nikole Pašića (Kod saobraćajca) u centru grada koje je zatvorena zbog rekostrukcije.

– Danas smo ovde da pokažemo da je rekonstrukcijom ove ulice izazvan klasičan saobraćajni kolaps u našem gradu i brojni Kragujevčani, s razlogom su zbog toga nezadovoljni – kako, zbog čega i zašto baš sada se radi ova ulica. To je pravi i očigledan pokazatelji krize planiranja ali i odsutva bilo kakve vizije lokalnih vlasti u Kragujevcu, poručio je na početku kampanje Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde i drugi kandidat na listi ove koalicije za gradske odbornike.

Po njegovom mišljenju ova ulica je trebala da bude urađena pre nego što je završen Trg vojvode Radomira Putnika pa onda Kragujevčani ne bi trpeli ovakav kolaps kojem su izloženi ovih dana, što je najbolji pokazatelj „sposobnosti i umešnost” Srpske napredne stranke,

– Zbog nepostojanja vizije i krize planiranja propuštena je prilika da se u sklopu rekostrukcije Trga vojvode Radomira Putnika uradi i podzemni pešački prelaz ka ulici Miloja Pavlovića, a kojim bi bio omogućen bezbedniji prelazak pešaka i brži protok saobraćaja na ovoj kritičnoj tački, dodao je Jekić ispred koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac.

Predsednik Vučić otvara obnovljenu nadstrešnicu Tržnice, odsustvo planiranja i vizije SNS-a izazvali kolaps: Počela kampanja koalicije Ujedinjeni protiv nasilja u Kragujevcu 2
Rekonstrukcijom ove ulice izazvan je klasičan saobraćajni kolaps u našem gradu – Dalibor Jekić koalicija Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac Foto: Z. S. M.

Ovo samo, po njemu, pokazuje da grad Kragujevac mora da ima Preduzeće za izgradnju grada kao nosioca svih velikih projekata u gradu i njihovog planiranja.

– U programu naše Koalicije i jeste osnivanje ovog preduzeća, da Kragujevac bude grad dobrih a ne loših ulica. Mi, možemo da naš grad pretvorima u onaj koji će imati najbolje ulice u Srbiji, zaključio je on.

Kampanja koju su danas otpočeli izgledaće, kao najavljuje, „izuzetno dinamično”.

– Obilazićemo sve mesne zajednice, od gradskih, preko prigradskih do seoskih. Imamo plan da u kampanji stignemo do svakog našeg sugrađanina i sagledamo njegove probleme, najavio je Jekić.

Primer nesposobnosti gradskih za koaliciju Ujedinjeni protiv nasilja u Kragujevcu je i Gradska tržnica koja se bezuspešno rekonstruše već četvrtu godinu. Na pitanje novinara kako komentariše vest koja se danas pronela Kragujevcom da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić doći 4. decembra da otvori obnovljenu nadstrešnicu Gradske tržnice Jekić je odgovorio:

– Da sam predsednik Aleksandar Vučić, nikada ne bi došao da to otvorim, jer se ne zna šta uopšte otvara – nadstešnicu objeka koji se radi već četiri godine a sazidan je pre 100 godina za manje od godinu dana. Očigledno je da Srpska napredna stranka ne zna kako da „izađe” iz tog projekta i očigledno je predsednik Aleksandar Vučić dolazi tog dana u Kragujevac samo da bi umanjio štetu koja je nastala po rejting njegove stranke u Kragujevcu nesposobnošću da se radovi na Tržnici privedu kraju, zaključio je on.

Pak, po preuzimanju vlasti on garantuje da bi ova koalicija mogla da završi Tržnicu za šest meseci. Na pitanje novinara odakle im novac za rekostrukciju Tržnice koji je za ove tri i po godine višestruko premašen i potrošen Jekić je odgovorio:

– Novac za to bi bio planiran u narednoj budžetskoj godini i usvajanjem tog budžeta bio bi usvojen i novac potreban za konačno završavanje Tržnice.

Predsednik Vučić otvara obnovljenu nadstrešnicu Tržnice, odsustvo planiranja i vizije SNS-a izazvali kolaps: Počela kampanja koalicije Ujedinjeni protiv nasilja u Kragujevcu 5
Nesposobnost gradskih vladi se ogleda u besuspešnoj rekonstrukciji Tržnice koja traje već četvrtu godinu i čiju će obnovljenu nadstrešnicu svečano otvoriti predsednik Vučić – Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac Foto: Z. S. M.

Da, podsetimo, koaliciju Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac prošle nedelje potpisalo je sedam gradskih odbora stranaka: Stranke slobode i pravde, Zajedno za Šumadiju, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke, Nove demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove kraljevine Srbije i Pokret slobodnih građana.

Koalicija Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac pre dva dana predala je svoju listu za lokalne izbore 17. decembra u Skupštini grada Kragujevca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari