Raspisan javni poziv u Vranju za sufinansiranje mera energetske sanacije kuća i stanova 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Gradsko veće raspisalo je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode na teritoriji grada Vranja za tekuću godinu.

Javni poziv obuhvata sledeće mere energetske efikasnosti: zamenu spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, za porodične kuće i stanove.

Takođe i nabavku i instalaciju kotlova na biomasu (drvni pelet), grejača prostora ili zamenu postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, za porodične kuće i stanove.

Ovim javnim pozivom obuhvaćena je i zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela (radijatora) i pratećeg pribora za porodične kuće i stanove – za ovu meru se može konkurisati samo zajedno sa merom zamene postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim.

U energetsku sanaciju spada i nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i pratećih instalacija grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće, kao i nabavka i ugradnja solarnih kolektora za grejanje sanitarne potrošne tople vode i pratećih instalacija grejnog sistema za porodične kuće.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan, od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici i oglasnoj tabli grada Vranja, a javni poziv je otvoren zaključno sa 27. julom.

Popunjeni, potpisani i odštampani prijavni obrazac u tri primerka (jedan original i dve kopije) i prateća dokumentacija dostavljaju se u zatvorenoj koverti sa naznakom „Prijava na javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije, porodičnih kuća, stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode – ne otvarati“, sa punom adresom onoga koji šalje na poleđini koverte.

Prijava se predaje lično na šalteru broj 1 Gradske uprave grada Vranja u Uslužnom centru, ili preporučeno poštom na adresu: Gradska uprava grada Vranja, Kralja Milana broj 1, 17500 Vranje, Komisija za realizaciju mera energetske sanacije.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi ovog javnog poziva zainteresovani se mogu obratiti na telefon 017/402 381 i preko imejla.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari