Raspisana Novinarska nagrada "Slađana Veljković" 1Foto: Dušan Pešić

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja raspisao je konkurs za Novinarsku nagradu „Slađana Veljković“ po četvrti put. Na konkursu mogu učestvovati novinari iz štampanih, radio, televizijskih i onlajn medija, sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona koje izveštavaju na srpskom jeziku.

Predloge za nagradu mogu poslati novinari, redakcije i udruženja, saopštili su iz CMTDO.

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije: za najbolju reportažu, za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima i za novinarski poduhvat.

I ove godine odluku o dobitnicima doneće žiri na čelu sa Momčilom Popovićem, šefom deska Večernjih novosti iz Beograda.

Radove kojima se konkuriše treba poslati na imejl-adresu: [email protected] najkasnije do 15. juna, a uzeće se u razmatranje sadržaji objavljeni od 8. jula 2021. do 15. juna ove godine.

Sponzor ovogodišnje nagrade je kompanija Koka-kola, koja će laureate darivati statuom i novčanim iznosom od po 200 evra za svaku od tri kategorije.

Novinarka iz Vranja, Slađana Veljković, svoju karijeru započela je u nedeljniku „Vranjske“, 1994. godine. Posebno se isticala pisanjem reportaža, kojima je podsećala institucije i državu na javni interes, da bi, 2008, postala dopisnica Večernjih novosti. Preminula je 2011. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari