Raspopović (SSP): Zabrinjavajuća je poruka Grujičić pacijentima na listi čekanja da popiju analgetik 1Foto: J. B. K.

Član Resornog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) za zdravstvo Danijel Raspopović ocenio je danas da je uvredljivo i zabrinjavajuće što ministarka zdravlja Danica Grujičić pacijentima na listama čekanja za ugradnju kuka ili kolena, umesto rešenja, nudi analgetik.

Kako je naveo u saopštenju, izjava ministarke da „treba da popiju lek ako mogu da funkcionišu“, najbolje pokazuje razmere nebrige za ljude, sloma zdravstvenog sistema i neznanja, što su konstante rada „naprednjačkih ministara, pa i Grujičić.

„Liste čekanja moguće je smanjiti ulaganjem u lekare, njihovo obrazovanje, poslove, plate i uslove rada uz uvođenje popodnevnog rada u IOB i kliničkim centrima, kao i reformu RFZO-a što je suština predloga Odbora za zdravstvo SSP-a“, dodao je on.

Raspopović je poručio Grujičić da je posle godinu dana na mestu ministra zdravlja najzad prepoznala jedan problem srpskog zdravstva, ukazujući da je to „napredak u odnosu na njenog prethodnika (Zlatibor Lončar) koji to nije uspeo ‘za punih 11 godina ministrovanja'“.

„Kraj Vašeg mandata koji se bliži, gospođo Grujičić, biće dobra vest za zdravstvene radnike i pacijente. Jedini način da napravimo efikasan zdravstveni sistem koji će ljudima, umesto diklofenaka koji im preporučuju naprednjački ministri, garantovati efikasnu zdravstvenu zaštitu u skladu sa standardima kontinenta na kome živimo“, rekao je on.

Grujičić je juče na televiziji Pink kazala da je osnovni problem u Srbiji što se svi pacijenti stavljaju na liste i da bi trebalo da se stavljaju onda kada više ne mogu da funkcionišu.

„Kada mogu, a osećaju bol, mogu da popiju lek, ali liste se namerno prave da bi ljudi koji ne mogu da hodaju morali da plaćaju privatne operacije“, rekla je Grujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari