Raspored bogosluženja u zrenjaninskim hramovima i paljenje badnjaka 1Foto: FoNet/arhiva

U pravoslavnim hramovima u Zrenjaninu održaće se liturgije na Badnji dan, božično jutrenje na Božić, a drugog i trećeg dana Božića takođe bogosluženja, objavila je Crkvena pravoslavna opština Zrenjanin.

Na Badnji dan, u petak, 6. januara, liturgije će se održati u Gradnuličkom hramu i Ruskoj crkvi u 15 časova, u Uspenskom hramu u 17 časova, u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg na Bagljašu u 18 časova i Hramu svetog oca Nikolaja na Zelenom polju od 18.30.

Povodom božićnih svečanosti gradonačelnik Zrenjanina prisustvovaće paljenju badnjaka u porti hrama Uspenja Presvete Bogorodice u 17 časova, a potom ispred hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg na Bagljašu, u 18 časova i u 18,30 ispred hrama Svetog oca Nikolaja u Baranjskoj ulici, saopštio je kabinet zrenjaninskog gradonačelnika.

Paljenje badnjaka održaće se i u porti crkve prenosa moštiju Svetog Nikole u Melencima u 14‚15 časova.

Organizovano paljenje badnjaka najavljeno je u tri mesne zajednice u Zrenjaninu – MZ Sava Kovačević, u 16,30, MZ Dositej Obradović u 17 časova i MZ Dolja Crni šor u 17,30.

U subotu, 7. januara u ponoć održaće se božićno jutrenje u Uspenskoj, Vavedenjskoj i Ruskoj crkvi. Liturgije u svim hramovima na Božić počinju u 9 časova.

Badnji dan i Božić tradicionalno će biti obeleženi i u Kleku. Prema rasporedu božićnih službi, u petak, 6. januara, u 18 sati sati, biće održana večernja služba u Hramu Svetih Otaca.

U 18.45 sati uslediće polaganje badnjaka, dok od 19.30 časova sledi kulturno-umetnički program. U ponoć će u seoskom hramu biti održano božićno ponoćno jutrenje, a u subotu, 7. januara, u 9 sati, sveta božanstvena liturgija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari