Rasprava Bazdulja i Kisić u Utisku nedelje: Treba li ukinuti veronauku u školama?

Ostavite komentar


  1. Bazdulj stvarno zanimljivo i pametno govori. Jedino malo raskalašno sedi, a crvene starke su iz prošlog veka, samo on i onaj lik iz Crvene Jabuke 🙂

  2. Čudi me da i dalje svi upotrebljavaju izraz veronauka! Ili je vera ili je nauka. Jedno isključuje drugo. Šta je to vera naučno dokazala?

  3. Mislim da veronauka „nema sta da trazi“ u drzavnim skolama, tj treba je po meni ukinuti a gradjansko vaspitanje malo poboljsati i akcenat staviti na postovanje razlicitosti i postovanje i znacaj ljudskih prava i na to sta su sve nasa ljudska prava i slobode a sta obaveze! Crkva i drzava treba da su odvojene i da se crkva ne mesa u drzavu ,tj politicka pitanja.

  4. Ukinuti veronauku i onu bezvezariju od gradanskog prava, rasteretiti ucenike….moje dete je na veronauci iskljucivo zato sto je to zanimljivija bajka od g. prava

  5. Veronauka ne treba u školama.
    Lepo je ona žena gledalac rekla: Čim su u našem društvu ojačali religija i nacionalisti, počeli su problemi i sunovrat. To su dva najveća zla za bilo koje društvo.

  6. Prva stvar koju je Gutenberg proizveo na svojoj masini bila je Biblija, cini mi se da zaboravljamo koliki je znacaj hriscanstva, ne samo u formi vere, vec za razumevanje sopstvsne i svetske istorije, a da ne pricamo o umetnosti.

  7. Po gospodji treba dozvoliti sve sto ko poželi da radi! Smeta joj i njoj sličnima crkva?! A šta se to loše čuje u crkvi?! Helsinški odbor? Uzimanje para za prodavanje magle.

  8. @Bekana: Nasa crkva je odlikovala Seselja. Tu je kraj svake dalje rasprave sta nasa crkva radi lose.

  9. Prošle subote je na Hrvatskoj TV bio prenos sabora Hrvatske katoličke mladeži, trebalo je videti uticaj katoličke crkve na mlade ljude, i postaviti pitanje sekularnosti Hrvatske, šta bi ova Kisic odgovorila…..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.