Različite reakcije nakon Insajder debate

Sagovornici Danasa o intervju Brankice Stanković sa Aleksandrom Vučićem

Ostavite komentar


  1. ““““JA VAS BRANKICE MNOGO VOLIM i POSTUJEM““““
    Kako politicari u Srbiji upakuju novinarke? Ovakvim intimnim obracanjem i oslovljavanjem novinara imenom politicari u Srbiji ih sprecavaju da postavljaju istrazivacka pitanja. To je perfidna taktika kada se zna da je oslovljavanje imenom od strane viseg ka nizem osetljivo i emotivno. Ako politicar jos izjavi i ““““ljubav““““ kako ““““mnogo voli““““ novinara to vec prelazi granicu zvanicnih ophodjenja cime se politicar oslobadja tereta da odgovara na osetljiva pitanja. U Srbiji ne postoji medij koji dozvoljava upozorenje na ovakvu vrstu politicke taktike pa stoga je jedina mogucnost drustvena mreza poput facebooka ili pak istinomera a mozda i Danas premda ne ocekujem. .

  2. @Maja,,Dali je potpinica ONA ,,dotična, i ,,čuvena,,Maja ,,zvonce,ŠTO JE BAŠ,, osobina oslovljavanja,,,,odabrane,,, Predsednice Parlamenta,,inače,čuvene vlasnice, 5,og mesta na JOŠ ,,ČUVENIJOJ,,,EU LISTI Sa ,,SVEGA,24,TEME,,,,Opasno,je ono,dopunsko,,radno ,,,mesto,,zaštita od ,,zračenja,, za po neke,,pozicionarke,,slavnih,,minulih radova,.,..

  3. Čuli smo pitanja o kojima si i tabloidi pisali i još tabloidnije odgovore. Ništa novo. Deja vu. On je to toliko puta prežvakao da se osećao kao riba u vodi pa se mogao hvaliti kako ju je pobedio. Kao da je to trka na 100 metara. Tako on vidi sebe. Ali to je njegov mentalni sklop nadrndanog političara kome je manipulacija u krvi. Brankica se loše pripremila za emisiju. Ništa od uzurpacija neustavnih ovlašćenja i kršenja zakona. Mogla je bar 10 taksativno da pobroji. Činjenice. Hvali se kilometrima autoputeva koji se grade zajmovima od desetinu milijardi dolara. Tako mogu da grade svi. A što nam je budućnost da radimo za kamate MMF malo se koga u Srbiji dotiče. Kineski autoputevi su čist uvoz i platni deficit. Dalje, boji se bogatih Srba. Favoriti su mu stranci, koje enormno stimuliše,zna se zbog čega. Sa penzijama smešno i degutantno. Neguje svoju glasačku mašinu od 1 100 000 ljudi koji jedva preživljavaju bedom od penzija a onima koji traže jednak tretman i poštovanje zakona imputira da su za smanjenje njihovih penzija.(SIC). Bez reakcije. Ekonomija slaba tačka. Sa 2% rasta BDP i enormnim zaduživanjem Srbija nema budućnost. Standard iz 1987. je misaona imenica. Morala je više da čita pitanja poslanika i ekonomske rubrike. Brankica jeste hrabra osoba ali…

  4. Da budem iskren, vise sam ocekivao od Brankice, pustila ga da prica sta hoce,,, ja pa ja i samo ja,, sto se tice otimanja penzija, ako je zemlja bila pred bankrotom onda su trabali svi da podnesu teret od stranih banaka do penzionera, a ne samo ,,BOGATI,, penzioneri sa penzijom 24000 dinara. I uopsta nista nije dobro u ovoj zemlji a on se hvali kako nam dobro ide, razorene institucije, ekonomija spoljna unutrasnja politika, narod podeljen i posvadjan u cemu je ovaj majstor da zavadi narod.

  5. Vučić je došao odlično pripremljen za emisiju. Brankica sa druge strane nije. Veoma dobro se snalazio, diktirao je tempo i teme o kojima se govori. Pričao je šta je on hteo i kako je hteo. Dominirao je, a Brankica je prosto "trčala" za njim i pokušavala da ga obuzda, bezuspešno. Iz ovog intervjua bi trebali svi protivnici da izvuku pouku – nije ga baš tako lako savladati u direktnom razgovoru. Jer kad je smeo Brankici da izađe na crtu, moći će i drugima. Za njega se dakle treba mnogo, mnogo bolje pripremiti.

  6. Predsednik Vucic je pokazao smirenost iako su oni ocekivali krvoprolice…to se nikad nebi desilo naravno,Vucic nije Obradovic.

  7. Brankica se borila kao lav, nešto je i do inteligencije gledaoca. Kome nije jasno kakav je Vučić igrač i sagovornik, njemu niko ne može objasniti.
    Isterala ga je na čistac odakle se jasno vidi. Ispoštovala ga je istovremeno.
    Odlično obavljen posao

  8. Opozicija je očekivala da ga pljuje ,vređa,da servira laži.Pa nije uspela ipak je Brankica dobar tv voditelj.

  9. novinar profesionalno odradjuje svoj posao,to sto se to opoziciji ne dopada e to je vec drugi problem

  10. Ko je očekivao više, živi u zabludi i ne poznaje predsednika, prilike i političku situaciju. Razočranje u Brankicu je opravdano, jer se nije adekvatno spremila za intervju. Dozvolila je sagovorniku da se izvuče, pitanju smanjenja penzija, na njegovom boljem poznavanju "matematike " smnjenja. Kako se upetljla, tako joj je vreme iscureloi više nije bilo povratka. Nažalost, propuštena je prilika! Više sreće drugi put.

  11. Ključ problema je Brankica objasnila u intervjuima posle intervjua – medijska hajka koja je dobro organizovana i počela je i pre intervjua i to i protiv Vučića i, što je naročito zanimljivo, protiv Brankice. Brankica u intervjuu sa Vučićem, u jednom trenutku, reče da ona ne vidi nikakvu hajku protiv Vučića(ili nešto slično nisam uspeo da nađem taj deo da ga citiram) a sad kad se okrenulo malo i protiv nje odjednom vidi :). Postoje centri moći koji su se izborili za to da su apriori u pravu, njima nisu potrebne činjenice i dokazi, dovoljno je da oni nešto tvrde i to mora biti opšteprihvaćeno i opšte objavljeno ili se proglašava manjak medijskih sloboda. I ja tu vidim glavni problem medijske scene u Srbiji. To je ono što guši bilo kakvu racionalnu debatu više od bilo čega drugog. Najveći broj medija je umesto platforme gde se argumentovano suočavaju gledišta pretvorio u propagandne mašinerije jedne od dve političke opcije. Nemojte se zavaravati da to važi samo za provladine medije, to važi i za apsolutno sve opozicione medije.

  12. Jadno je društvo kom su političari najbitnija stvar, naročito šarlatanske marionete, i mediji koji se njima bave. I bedno. I gladno, krezavo i obogaljeno u svemu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.