Rebić: Pažljivko za bezednost učenika 1

Direktor policije Vladimir Rebić istakao je danas da u prethodnoj godini nijedno dete nije stradalo u saobraćaju u zoni škola i dodao da će policija aktivnostima koje preduzima pokušati da nastavi taj trend i još više poveća bezbednost učenika.

Bezbednost dece i učenika osnovnih škola jedan je od osnovnih prioriteta ministarstva unutrašnjih poslova, naglasio je Rebić, u osnovnoj školi Pavle Savić, u okviru kampanje Pažljivko kojom se deci ukazuje kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Više od 1.500 policajaca aktivno će kontrolisati saobraćaj tokom septembra u zonama osnovnih i srednjih škola, kako bi vozače upozorili na prisustvo dece i dodatno uticali na podizanje njihove bezbednosti, rekao je Rebić.

Govoreći o zajedničkom projektu ministarstva unutrašnjih poslova i ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Osnovni bezbednosti dece, Rebić je izneo podatak da je preko 1.600 policijskih službenika obučeno i spremno da u dogovoru sa osnovnim školama počnu sa nastavnim aktivnostima.

Od ove školske godine policijski službenici podučavaće učenike četvrtog i šestog razreda kako da se ispravno ponašaju u slučajevima vanrednih situacija i saobraćaju, ali im i ukazati na opasnosti od zloupotrebe narkotika, interneta i drugih bezbednosnih izazova.

Rebić je naglasio da će pripadnici saobraćajne policije tokom čitave godine kontrolisati i tehničku ispravnost vozila i psihofizičko stanje vozača prilikom odlaska dece na ekskurzije.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević istakla je da će u okviru kampanje Pažljivko svakom prvaku besplatno dati knjigu Pažljivkova pravila, koja je urađena i na jezicima nacionalnih manjina.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari