Rekordni broj novozaraženih u Majdanpeku 1Dom zdravlja Majdanpek, Foto:J.B.K.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek juče je pregledano skoro 150 pacijenata, a prisustvo korona virusa laboratorijski je potvrđeno kod 48 testiranih osoba. Od početka pandemije jučerašnji dan jedan je od onih sa najvećim brojem zaraženih na dnevnom nivou.

„ Katastrofa“ kratko je prokomentarisao aktuelne korona brojke direktor majdanpečkog Doma zdravlja dr Dragan Fudulović.

Skoro svaki drugi juče testirani bio je pozitivan na virus i sa 48 novih registrovanih slučajeva, na teritoriji majdanpečke opštine je 224 kovid bolesnika.

Nepoštovanje propisanih mera i oko polovine vakcinisanog odraslog stanovništva sigurno imaju uticaja na porast broja zaraženih, ocenjuju nadležni.

Dve trećine obolelih nije primilo nijednu dozu vakcine protiv kovida. Poslednjih dana uvećava se broj obolelih zdravstvenih radnika, kojih je sada 14, ali i obolele dece.

Prema podacima nadležnih, među kovid bolesnicima je 25 dece do 17 godina starosti, ali je najviše dece školskog uzrasta. U kovid bolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovano šest pacijenata iz Majdanpeka.

Inače, u petom talasu epidemije kovida, testirano je 939 osoba i registrovano je 319 novih slučajeva zaražavanja.

Statistika kaže da je u kovid ambulanatama obavljeno preko 930 pregleda, izlečena su 142 obolela, a dva pacijenta preminula su od posledica virusne infekcije.

I u Kladovu rastu korona brojke. Registrovano je 40 inficiranih građana i na teritoriji kladovske opštine sada ih je 286 obolelih.

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, od početka epidemije virusom je zaraženo 3.719 osoba, izlečen je 3.321 bolesnik i od posledica virusa preminulo je 112 pacijenata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari