Rektorka: Neophodno produžiti rok za donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog

Ivanka Popović uputila izvinjenje studentima i javnosti

Ostavite komentar


  1. dokle to, ili jeste ili nije plagijat, ovako sve je sumnjivo običnom, normalnon čoveku

    1. Kakvu god odluku da donese Univerzitet u Beogradu sve je jasno običnom normalnom čoveku. Po definiciji „Plagijat označava čin prisvajanja ili kopiranja tuđeg pisanog, umetničkog ili drugog kreativnog rada u svoj vlastiti, bilo delimično ili u celosti, bez navođenja izvornog autorstva ili izvornika“ (da nisam stavio navodnike ova rečenica bi bila plagijat jer sam citirao Wikipediu). Kako podluka NN veća FON-a glasi „Usvaja se izveštaj Etičke komisije FON-a, kojim se utvrđuje postojanje neakademskog ponašanja, a NN veće predlaže meru izricanja javne osude….“ jasno je da je Siniša Mali prepisivao tuđe radove (profesora iz Eritreje, domaćih autora, člake sa Wikipedie, kopletne sadržaje sa sajta Agencije za privatizaciju,…) i jasno je da je njegov „doktorat“ PLAGIJAT. Apsolutno je nevažno da li je on prepisao i kopirao manje od 7% teksta (tačnije 6,97% kako tvdri stručna komisija) ili najmanje 16%, ili čak trećinu, kako tvrde oni koji su osporili njegov doktorat, važno je da se svi slažu da je on definitivno prisvajio (prepisao i kopirao) tuđe radove bez navođenja izvornog autorstva ili izvornika A TO JE PO DEFINICIJI PLAGIJAT. Sve i da je Mali zaista ukrao (prepisao) „samo“ 7% teksta da li to znači da nije plagijator? Kad nekom ukrade novac ili stvari u vrednosti do 5000 dinara to je sitna krađa i za nju se ne odgovara krivično već prekršajno, ali to je i dalje krađa a počinilac lopov i to je odgovor na prethodno pitanje.

  2. Draga rektorko, pa zar od onolike stručne i naučne javnosti koja se aktivno uključivala u „slučaj“, niko da ukaže na postojanje banalnog roka za žalbu? Sva je prilika da će Vas propisi opet „lobovati“ npr. tako što će Odbor za profesionalnu etiku usvojiti neku žalbu i predmet vratiti Naučno-nastavnom veću na ponovno odlučivanje. Živi bili!

  3. Doktor, ne zna matematiku? E, sad da je završila pravni, ili filozofski, pa daj bože. Međutim dr. Ivanka je završila rudarsko geološki fakultet. Ima li nešto da vala u državi Srbiji. Ne verujem da će ikada biti doneta odluka u vezi gospodina Siniše.

    1. Nije ovo, maksime (koji lupas po zadatku), nikakva matematika.
      Ovo je poznavanje namerno umrsenih propisa, a to je pravo.

  4. „… izjavila je danas da je zbog previda u tumačenju propisa neophodno produžiti…“ Neakademsko ponašanje sa vrha akademske zajednica. Sami određivali rokove, sami se provlače kroz blato, i zaslužili su. Jedino što im preostaje do 22.11. ili plagijat ili koletivna ostavka.

    1. Zbog previda propisa i zbog akademske časti rektorka treba odmah da podnese ostavku. Ovako samo potvrdila da se pridružila prevarantima i izigrala studente. Sve je bilo i ostalo providno.

  5. Ma koga to sestro mila više zanima ili Krušik ili Sava mala
    Sad se bavimo Bastaćem

  6. Nikakvo iznenadjenje. Da nije pripadnica Službe, ne bi ni bila na mestu koje traljavo obavlja i manipuliše studentima.

  7. I posle skoro pet godina natezanja s tim ***** „doktoratom“ došli smo na to da treba još produžiti rok?!!
    Aman, stisnite petlju i gutajte već jednom tu Mali žabu, pa šta bude!

  8. Kazes istinu pa kako kome bilo, laz je bolest duse… ako hocete mentalno zdravlje , akademski ugled… kazet, napisete carobnu rec: „plagijatcina“ i sve ok

  9. izgleda da studenti nisu „sačuvali rektorku“. očigledno je vučić odradio svoj deo posla i ovo se neće završiti dok ova diktatura ne padne. ova žena nema ni i od integriteta koji bi kao rektorka trebala da ima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.