Revoltirani Tomaševčani blokirali put zbog neispravnog mosta na Tamišu 1Foto: privatna arhiva

Meštani Tomaševca za vikend su blikirali put prema Botošu u znak revolta zbog neispravnog mosta, kojim ne mogu da saobraćaju automobili.

Oni traže da se zamene dotrajale drvene patosnice na mostu i time omogući lokalni putnički saobraćaj a kao argument navode da mostom nesmetano saobraćaju teške kompozicije teretnih vozova.

„Tražimo da ovaj postojeći most poprave dok ne naprave drugi jer ljudi nemaju kuda. Ako mogu vozovi, onda mogu i automobili. Nemoguće za budžet izdržati obilazni put preko Farkaždina, da bi stigli u Zrenjanin“, ponavlja Biljana Ančin iz Tomaševca, koja učestvuje u protestu.

Ona je ranije za Danas najavila da će meštani Tomaševca blokirati puteve prema Zrenjaninu, jer su nadležni gluvi za njihov zahtev.

Zvanično, iz JP „Putevi Srbije“ poručeno je da je projektovanje novog mosta zvašreno i da se čekaju dozvole kako bi gradnja počela.

Do tada, lokalna samouprava angažovala se da se asfaltira zemljani put uz obalu Tamiša ali je problem, kažu nezadovoljni meštani, što je taj pravac nedostupan kada se Tamiš izlije a to ume često da bude.

„To je nesigurno rešenje, nikada ne znate da li je moguće proći kolima. Jendostavnije je da zamene drvene daske na mosti i da puste vozila“, kaže Ančićeva.

Podseća da je obilazni put duži 20 kilometara u jednom pravcu i da to nije nimalo malo rastojanje, niti zanemarljiv trošak sa sadašnjim cenama goriva.

Ovo nije prvi protest meštana zbog neispravnog mosta, oni već godinama traže da se problemi reše. U protekle dve godine organizovano je više protesta i blokada mosta kod Tomaševca i Orlovata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari