Meštani Tomaševca najavljuju novi protest zbog mosta na Tamišu 1Foto: privatna arhiva

Zbog nerešene situacije sa dotrajalim mostom na Tamišu meštani Tomaševca najavili su novi protest za nedelju, 22. oktobra od 14 do 16 časova.

Kako navode, već dve godine putnički saobraćaj je onemogućen betonskom blokadom, dok vozovi sa teretom nesmetano prolaze a oni moraju obilaznim putevima.

„Mi moramo da idemo preko Farkaždina pa na druge putne pravce, što je neverovatno veliki trošak, polovinu zarade moj sin daje samo da bi putovao i zaobilazio most. Tražimo da most popravi dok ne naprave drugi jer ljudi nemaju kuda“, objašnjava Biljana Ančin iz Tomaševca.

Kako kaže, pisala je kabinetu predsednika i dobila odgovor da je njeno pismo prosleđeno ministru Vesiću i gradonačleniku Zrenjanina.

„Trebalo bi da nam ministar i gradonačelnik odgovore. Kako mediji objavljuju, planira se kao privremeno rešenje asfaltiranje puta pored reke ali tu su izlivanja Tamiša česta, onda vozila ne mogu da koriste tu prečicu. Mi jendostavno nemamo rešenje, sem da se stari most popravi za putnička vozila dok se drugi ne izgradi“, objašnjava Biljana Ančin.

Kako je Danasu potvrđeno od meštana Tomaševca, ukoliko novi protesti ne urode reakcijom nadležnih, meštani su spremni da blokiraju put Uzdin-Tomaševac u znak radikalizacije protesta.

Most na Tamišu kod Tomaševca spada u najstarije železničke mostove u Srbiji, izgrađen je 1880. godine. Ove nedelje, zbog negodovanja građana iz JP „Putevi Srbije“ poručeno je da će izgradnja novog mosta uskoro početi.

Kako su precizirali, drumski most preko reke Tamiš kod Orlovata počeće da se gradi početkom sledeće godine, ako vremenski i drugi uslovi to dozvole.

Poručeno je i da će stanovnici ovog dela Banata uz izgradnju novog železničkog mosta već narednih godina umesto jednog nefunkcionalnog mosta na kome je automobilima zabranjen saobraćaj imati dva nova mosta, jedan za drumski, a drugi za železnički saobraćaj.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari