"Rezervoar goriva" i "karta u jednom u pravcu": Pitali smo građane šta kupuju za poklone za Novu godinu 1Foto: Shutterstock / Pixel-Shot

Na Fejsbuk stranici Danasa postavili smo čitaocima pitanje šta planiraju da kupe najdražima za Novu godinu i ovo su ubedljivo najbolji odgovori.

Kupovina poklona dragima može da bude izvor stresa, posebno kada ne znamo tačno šta će ih za novogodišnje praznike najviše obradovati. Kako se sve više približavaju, vremena i izbora ja sve manje, ali građani su ove godine imali originalne ideje kako da iznenadite svoje najbliže.

„Ja mojima neću kupiti ništa. Njihovom iznenađenju neće biti kraja„, napisala je jedna čitateljka na Fejsbuku.

Među komentarima koji su privukli najviše pažnje našli su se oni koji, usled opšte inflacije, nameravaju da dragim osobama ispod jelke ostave hleb i jogurt, kao i pečenje i luk, dva jajeta ili vlaški sir. Tu se naravno pojavili već dobro poznati čvarci i kavurma.

Sa poskupljenjem goriva, nije loša ideja nekome ulepšati praznike tako što ćete im sipati pun rezervoar goriva.

„Televizor koji se automatski prebaci na neki drugi kanal čim oseti Vučića“, jedan je od šaljivih komentara.

Karte za neko luksuzno putovanje su uvek dobra ideja kao poklon za Novu godinu, posebno kada ih kupujete svojoj porodici kako bi napokon mogli da se odmore od vas bar na nekoliko dana. Ipak, nekima odlazak iz države na par nedelja nije dovoljan, te su odgovorili da planiraju da najbližima kupe kartu za let u bilo koju drugu državu, u jednom pravcu. Ukoliko vam ovo deluje kao skupocen poklon, jedan od komentara predlaže čak i top sa što većim dometom.

Neki od građana su predložili kupovinu “Monopola” i drugih društvenih igara kako bi se pošteno posvađali sa najdražima poslednji put ove godine. Uz to, dodaju, treba posetiti i lokalnu apoteku i preventivno nabaviti lekove za smirenje.

Sprave da zaboravljanje ružnih događaja i magični uređaji koji čuvaju zdravlje bi ove godine bile hit na srpskom tržištu, posebno u vreme praznika, samo kada bi ih neko konačno izumeo.

„Život bez Bakareca, Đuke, Sime Spasića i onog Zrenjaninca što je glavni orator SNS u Skupštini. ne mogu da se setim imena“, napisao je jedan od čtalaca.

Kupovanje poklona ipak ne mora da bude jedini način na koji pokazujemo dragim ljudima da ih volimo. Za one koji su se pitali čime i od kog novca, ručno pravljeni pokloni i puno pažnje i ljubavi su pravi izbor. Kako piše u jednom od komentara, mi smo našim najdražima ipak najbolji poklon. Pored toga, kako se trvdi u drugom komentaru, ne možete pogrešiti sa čokoladama, knjigom ili novcem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari