RHMZ izdao upozorenje na ledenu kišu i sneg 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U toku večeri i noći na području istočne Srbije se očekuju ledena kiša i sneg. Mestimično se očekuje i stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 cm u nižim do 20 cm u višim predelima.

U petak u Vojvodini se očekuju pljuskovi koji će lokalno biti obilniji a ponegde će biti praćeni i grmljavinom, a u toku noći ka suboti i u subotu ujutro i u centralnoj i zapadnoj Srbiji, uključujući i šire područje Beograda.

U petak možemo da očekujemo promenljivo oblačno vreme , osetno toplije i vetrovito sa maksimalnim temperaturama od 12 °C na severu Vojvodine do 20 °C u centralnoj i zapadnoj Srbiji, a samo će se u Timočkoj Krajini zadržati hladno vreme sa temperaturom do 5 °C.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom najpre se očekuju u Vojvodini, gde mogu biti i izraženiji sa većom količinom padavina (preko 20 mm za 3 h), dok će se u subotu naoblačenje s kišom proširiti i na ostale krajeve.

Uz nagli pad temperature, na severu i zapadu zemlje kiša će kratkotrajno preći u susnežicu ili sneg. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar.

U nedelju suvo i hladno, a početkom naredne sedmice (19 – 22.12.) malo toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari