RHMZ upozorio: U naredna četiri dana vodostaji tri velike reke prelaze granicu redovne odbrane od poplava 1Reka Sava kod Šapca Foto: K. V. / Danas

U naredna četiri dana doći će do porasta vodostaja tri velike reke u Srbiji i preći će granicu redovne odbrane od poplava, upozoravaju hidrolozi iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dunav će sutra kod Bezdana dostići i prevazići prvi nivo odbrane od poplava, a 18. decembra kod Slankamena i Novog Sada.

Istog dana na hidrološkoj stanici Titel na reci Tisi vodostaj će preći granicu. Za 19. decembar prognozira se da će Sava kod Šapca preći granicu redovne odbrane od poplava, a 20. decembra Dunav kod Pančeva.

Kako navode iz RHMZ, vodostaji na Dunavu, Savi i Tisi su u domenu srednje visokih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za ovo doba godine.

Temperature vode na rekama u Srbiji kreću se oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Na Dunavu je 3.7 stepeni, na Tisi oko 4.0, na banatskim vodotocima oko 5.2, dok su najviše na Savi oko 7.0 i Velikoj Moravi 7.1 stepen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari