Kreni-promeni i Ne damo Jadar protiv Rio Tinta i rušenja Beogradskog sajma 1Foto: BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/DS

Pokret Kreni-promeni i udruženje Ne damo Jadar saopštili su da su danas, na otvaranju 15. Državnog pčelarskog sajma u Beogradu, razvili transparent sa porukom protiv najavljenog rušenja Beogradskog sajma i delili letke posetiocima.

Na transparentu je, kako se navodi u saopštenju pokreta Kreni-promeni, pisalo „Opiremo se Rio Tintu, ne damo Sajam za sramnu kintu“.

Pokret je naveo i da je posetiocima delio letke s pozivom da potpišu peticiju protiv rušenja Beogradskog sajma, koju je na platformi Kreni-promeni do sada potpisalo više od 20.000 građana.

„Grad se može razvijati u širini uz neophodno zelenilo, infrastrukturu koja obezbeđuje normalan život i saobraćaj, kao i zaštitu arhitektonskog identiteta“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici vlasti najavili su ranije da će kompleks Beogradskog sajma biti srušen u okviru proširenja Beograda na vodi, a novi sajam biti izgrađen u Surčinu, u okviru specijalizovane međunarodne izložbe „Ekspo 2027“.

Ceo kompleks sajma do 2009. godine imao je status spomenika kulture, dok je nakon toga status zadržala samo Hala 1, za koju vlast tvrdi da neće biti srušena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari