Noć kada će se dve magije suočiti mogao bi da proizvede bljesak koji će obasjati čitav Stari kontinent. Fudbaleri Portugala i Španije sastaće se večeras u prvom polufinalnom meču Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini (20.45, RTS 1), a bolji iz duela steći će pravo da se u finalu obračuna sa Nemačkom ili Italijom. Biće to meč selekcija koje u sastavima imaju fudbalere zbog kojih je ovaj sport najpopularniji na planeti.


U paketu čarobnjaka, posebne trikove imaće Kristijano Ronaldo. Portugal se ne zove njegovim imenom, ali bez očekivanog učinka KR7 neće imati previše šansi u duelu sa „crvenom furijom“. Zvanični šampioni sveta i Evrope odlično pamte poslednji prijateljski susret sa komšijama, jer su ih pošteno isprašili (4:0).

– Jasno je da ćemo posebnu pažnju obratiti na Ronalda. Moraćemo. Njega neće markirati samo jedan igrač. Primenićemo taktiku kao i pre dve godine na svetskom šampionatu u Južnoj Africi, kada su se o njemu starala najmanje dvojica, pa čak i trojica igrača – naveo je Del Boske, selektor Španije.

Portugal u sastavu ima strahovite tehničare Nanija, Mutinja, Velosa, ali je utisak da su u poslednjoj liniji nešto tanji. Španija nema dubinu u napadu. Tores ne igra previše, tako da sa Fabregasom kao najisturenijim, uz konstantno menjanje mesta u ofanzivnoj fazi „crvena furija“ odlično čuva loptu, diriguje u napadu, ali nije ubojita. Ukoliko Portugal prepusti sredinu terena rivalu i iz polukontre postigne pogodak, Španci će biti na velikim mukama. Pedro je pokazao da po boku može napraviti pometnju, ali je pitanje hoće li ga Del Boske uvrstiti u sastav. Iniesta se dobro upotpunjuje sa Albom po levoj strani, međutim Arbeloa kao desni bek nije dovoljno ofanzivan. Ramos je za sada dobro sačuvao leđa Pikeu, ali je utisak da je odbrana Španije poroznija nego inače. Portugal će imati jasne šanse, čega su i svesni Ronaldo i saigrači.

– Svi smo napredovali od prve utakmice sa Nemačkom. Ne samo po pitanju uigranosti, sve su veći zajedništvo i optimizam. Bilo je teško doći do polufinala, ali u meč sa Španijom ulazimo sa velikim optimizmom. Naš cilj je sada finale, a mislim da je veći pritisak sada na drugoj strani. Mi smo možda prevazišli očekivanja – naglasio je Kristijano Ronaldo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari