RTS i RTV pretvoreni u promotere vlasti

* Živković: Na snazi medijsko udvorištvo Aleksandru Vučiću * Bakić: Ne mogu da se pojavim uživo u emisiji * DJB: Premijer beži od duela sa Radulovićem * Čomić: Građani na gubitku * Javni servisi bez komentara
Opoziciji zabranjeno da se pojavljuje u medijima

Ostavite komentar


  1. Informativni program RTS-a je skandalozno los. Bez dublje analize desavanja, a o politickim emisijama da ne govorim. Navela bih i primer emisije Upitnik u kojoj se govorilo o ponasanju narodnih poslanika. Cela emisija se svela na kritikovanje opozicije, bez prisustva ikoga iz opozicionih partija… Cedu Jovanovica, koji je tom prilikom bio gost, ne svrstavam u opoziciju ili nekoga cije misljenje je narodu bitno.

  2. Iz RTS-a i RTV-a još nismo dobili komentar, ali se od više izvora Danasa u beogradskoj medijskoj kući moglo čuti da je vlast razvila strategije kako da izbegava duele sa političkim protivnicima. Kako naš izvor objašnjava, iz Srpske napredne stranke uvek pitaju ko su gosti emisije, pa ako im sagovornici ne odgovaraju, oni kažu da nemaju koga da pošalju. Zbog toga se često planirana emisija i ne održi, jer uredništvo ne može da napravi adekvatan spoj sagovornika iz opozicije i vlasti. Praktično, o tome ko će gostovati u nekoj emisiji odlučuje vlast. – See more at: http://www.danas.rs/drustvo.55.html?news_id=336814&title=RTS+i+RTV+pretvoreni+u+promotere+vlasti+#sthash.0MBz9cGI.dpuf

    Какво млитаво објашњење и покушај скретања кривице. Значи, ако неће нико из СНС-а онда неће бити ни емисије? Зашто мора бити неко из СНС-а? Зашто не би била емисија са Радуловићем, Обрадовићем и Шутановцем, на примјер? Па да људи могу да чују и шта опозиција има да каже и какве програме и ставове заступа.

  3. RTS se jednostavno ponasa kukavicki. Vlast stalno drzi rukovodstvo u napetosti sa tabloidnim pretnjama "Zutom Bujketu", a "Bujke" niti je "zut" niti moze bolje da reprezentuje ovu vlast. U Srbiji vlada opsena da ako nista ne uradite, ne mozete da zgresite – to se mora promeniti. Ako g. Bujosevic nece da radi svoj posao neka da ostavku pa neka g. Vucic postavi nekog svog "Vucicevica" za direktora RTS. Jer ovo sada je najgora situacija za gradjane – g. Vucic ubedjuje EU i ostale da nijedan medij nije pod njegovom kontrolom, a nad RTS ima apsolutnu kontrolu, putem kukavicke autocenzure.

  4. Kad dodjem iz inostranstva, ono prvo sto na televiziji primetim je da da uopste nema diskusija, razgovora sa ljudima razlicitih misljenja, ili iz razlicitih partija. Drugo sto primetim je, naravno, da su sve vesti u prilog vladajucoj stranci, a vec Njegovo lice se i ne skida. Ipak, sto rece Andric, velicina njegovoh uspeha merice se samo dubinom ovog pada. Posto ovako nece ici. Niti je on Erdogan, niti je ovo Turska.

  5. Jednom TV "BASTILJA" uvek TV "BASTILJA", samo sto sada nemo ko a nema ni volje da se jurisa na ovo ( oba ) TV zdanja, koja placaju gradjani Srbije. Ovo nisu Javni servisi koji ce ravnopravno i nepristrasno izvestavati sve gradjane kojima je nametnuta TV pretplata nego SERVISI jedne politicke ( SNS ) stranke i njenog VODJE. Strasno je kako se u ovoj zemlji Srbiji nije nista promenilo od 1990. godine pa sve do danas, punih 27 godina, uzaludnosti i upropastenih zivota vecine gradjana koji su ostali da zive jer nisu imali gde da odu ili nisu imali hrabrosti da odu. Spaseni su svi oni koji su otisli i napustili ovu "nedovrsenu" zemlju i odpoceli da zive zivote pune smisla. Ovaj TAMNI VILAJET koji se zove SRBIJA, nece moci veoma dugo da se uporedi sa normalnim svetom. Kako rece Bora DJordjevic u onoj pesmi ili bolje reci OPELU pod nazivom "ZBOGOM SRBIJO"!

  6. Javni servisi moraju da znaju da ljude interesuje misljenj Zorana Živkovica , za Bakica da i ne govorim. Radulović bi trebalo da objašnjava ljudima kako razbucati porezni sistem, Jovanović kako biti krvav do lakata. Obradovica pozvati u sigurnu kucu da uči žene kako da se odbrane od siledžija itd,itd,itd.

  7. Pa tako je to kad opozicionari biraju novinare sa kim hoce ili nece da razgovaraju .

  8. Realno, ovi što se izdaju za opoziciju i ne treba da se pojavljuju na RTS i RTV jer nisu opozicija nego samo obični pretendenti na vlast. Opozicija je nešto drugo, ona po svojoj logici ima drugačije ideje o uređenju i vođenju države od aktuelne vlasti a ovi "opozicionari" bi samo da budu kalif umesto kalifa. Ja ne sporim da je SNS očajno loša vlast, ali tvrdim da je opozicija podjednako loša opcija za Srbiju kao i SNS i ni sa jednim ni sa drugima nema napred nego samo tavorenje. U takvim okolnostima ne vidim razlog da se neki tamo pretendenti na vlast pod plaštom opozicije pojavljuju na javnim servisima i da odatle pokušavaju da dobiju podršku da sebi ulepšaju život u naredne 4 godine. Pa nismo mi više ovce da ne vidimo šta se dešava…

  9. "Nema opozicije na RTS i RTV"! A gde je to ima? Po gradovima pravi teror lokalne vlasti. Na televizijama samo oni i niko više a TV privatna! Kako? Medijski zakon sa famoznm "sufinansiranjem medijskih sadržaja od javnog interesa". Ništa drugo do "pare za medijski mrak". Zašto ne spominju i drige televizije? Prosto, lepo bi bilo da te parke ostanu, to im odgovara a u RTS i RTV žele promene dok oni ne uskoče.

  10. Nije tacno da opozicija nije zastupljena u tim medijima. Vucic je premijer i mediji prate njegove aktivnosti.

  11. Шерпе и лонци,па на улице у време АВ Гневника!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.