RTS odgovorio Obradoviću: Nameravate da budete nezakoniti glavni urednik informativnog programa

Ostavite komentar


  1. Ovo je veoma maliciozan odgovor. Boško zaslužuje termin jer je poslanik i predstavlja deo naroda. Spominjanje testera je potpuno van konteksta i neprimereno. Slanje pisma Evropskom parlamentu od strane RTS-a, samo bruka Srbiju, predstavlja nas kao neozbiljnu državu… Jednom rečiju to je neprofesionalni odgovor nekompetentnih SNS slugu!

    1. Zasto maliciozan. Poslanik je i Risticevic. Zasto ne spominjati testere, zar nije nasilno usao u RTS. Zar se i Bosko nije obratio EP.

  2. Bolje nezakoniti, nego urednik informativnog programa čija je jedina sreća u životu da je nadimak „Slina“ već zauzet.

  3. Moj Boško ne valja ti kada se regularno izveštava nego bi i poseban termin, a sve što si do sada rekao na stepenicama svi smo već čuli nije mi jasno šta bi novo imao posebno da kažeš?

  4. Da li doro vidim, za RTS odnosno vodeće ljude ove televizije, Marijan Rističević je agument?

    1. Zar da prekinu seriju Salas u Malom Ritu i Otpisane zbog nekog poslanika i to opozicionog i proverenog Rusofila. Gde ce vam dusa ja cekam Salas u Malom Ritu i Otpisane ko Demokratiju. Vi malo malo pa napadate brata Ramba Bujosevic to nije lepo.

  5. Dame i gospodo, potpisani kao rukovodstvo RTS-a, dirnuli ste me do suza vašim profesionalnim, principijelnim i pravičnim pristupom! Pa, da li vi stvarno mislite to što pišete, na primer, u pretposlednjem pasusu?

  6. Ne znam, sve mi se cini da je ovom RTS-u bolje da cu ti i da se ne oglasava. Tako se bar ne vidi koliko je to poltronska organizacija koja se hrani i postoji parama i od para svih gradjana Srbije. A ponasanje i delovanje im je redovno suprotno od toga i sluze uglavnom raznim interesnim grupama koje imaju najjaci uticaj u tom trenutku. Posle im je kriv djavo kad im neko priredi nekakvog „toplog zeca“. Zar nije logicno da drzavna televizija ima bar sat vremena dnevno koje ce posvetiti i nekima koji ne veruju u ovu „sektu“, gde ce tih sat vremena uredjivati neko ko nije blizak vlasti? Ako mogu da se daju informativne emisije manjinama u Srbiji (sto je sasvim OK), zar jedan znacajan deo Srba i Srbije to isto ne zasluzuje? Dalje, uredjivacka politika ne moze biti zasnovana iskljucivo u interesu vlasti ako je to vec nacionalni medijski servis? Ne kazem da ce drzavna televizija biti protiv vlasti, ali isto tako drzavna televizija mora objavljivati i ono sto se vlastima mozda nece svideti ako su to cinjenice. Sve u svemu, RTS kakav je ovaj nas definitivno nema neku svrhu postojanja i treba naci neke druge izvore finansiranja, ako mu prave novinarske vrednosti, istina i realno izvestavanje nisu na prvom mestu. Neka on onda posle svakih izbora i zvanicno ostaje u amanet onih koji dobiju te izbore i neka se finansiraju od tih partija, jer ocigledno oni zbog toga jedino i postoje. Ili neka ih finansiraju samo glasaci partije koja dobije na izborima. Ne mogu se pare uzimati svakom coveku u Srbiji, a voditi se uredjivacka politika koja je po volji samo onima koji su glasali za vlast, ili koji nisu ni glasali za vlast (a takvih je puno), ali u njoj participiraju zarad raznih interesa. Pola vladajuce stranke su nam ljudi koji uopste taj SNS i nisu doveli na vlast – znaci Demokrate i radikali (koji su tu upali ni krivi ni duzni)

  7. Ako bi Radio televizija Srbije pristala na vaš zahtev, taj presedan bi sutra mogao da postane pravilo jer bi sa puno prava svoj sat programa mogla da traži samohrana majka čija su deca gladna i bosa, student koji peti put pada na istom ispitu, fudbaler koji je promašio penal, ratar kome je nevreme uništilo letinu, partija koja ne može da pređe izborni cenzus… BRAVO!

  8. RTS našao nekome da govori o nezakonitosti? Prema Zakonu o elektronskim medijima Javni servis je dužan da blagovremeno i na objektivan način informiše građane Srbije u cilju opšteg, javnog interesa. Ova medijska kuća, koju podjednako plaćaju svi građani Srbije, godinama nije ništa drugo do propagandni servis grupacije na vlasti. Da RTS krši zakon, uostalom, govori i odgovor Obradoviću gde se ovaj narodni poslanik, dakle legitimno izabrani predstavnik naroda u najvišem zakonodavnom telu Republike Srbije, poredi sa fudbalerom koji je promašio penal, studentom koji pet puta pada ispit, itd. Na navedeni način RTS najvulgarnije vređa Narodnu skupštinu i njene poslanike, čime najdirektnije udara na sam Ustav Republike Srbije.

  9. Opozicija samo zeli da stvara haos,nerede,ali im to nece uspeti jer je narod shvatio kakvi su lazovi.RTS im je samo na lep način objasnio ono što bi sami trebali da znaju.

  10. Aha!Znaci svakodnevno izvestavanje o aktivnocsti AV-a i sns-a je ok i normalno?!Ne samo 60 minuta nego i preko 18h dnevno gradjani srbije su zasuti koje kakvim prilozima o aktivnostima sns-a,AV-a i ostale ekipe iz te klike sna-a.A da ne pominjemo Vulina!!I onda vi ,gospodo iz rts-a kazete da se kao drzit principa i necete da izadjetze u susret Bosku!?Pa to nema i nebi bilo ni u AlanFordu!!Znaci,kakav javni servis,takva i drzava!Cirkus Corona!!

  11. Da li to RTS govori o zakonu,gospodo sa javnog servisa,odavno vi ne radite po zakonu,pa stoga ne znam sta tacno spocitavate Obradovicu.sram vas bilo,odlaze vam visegodisnji novinari sa servisa jer ste zapravo postali blato,ispostava Pink televizije.pih sramota.

  12. Režimska klika i javni servis RTS prizivaju novi 5. (ili 6.oktobar).Verujem da će to i dobiti, brže nego što to iko može da pretpostavi. Ovoga puta, za razliku od pre 20 godina, to će biti definitivni kraj svih medijskih Bastilja i autoritarnih režima u Srbiji. Boško i Ivan do pobede!

  13. Mnogo se „vickasti“ RTS-ovci. Mislio sam da su ratnohuškačko-ulagivačka vremena bila izuzetak, ali eto, ispade da je to „normalno“ (uobičajeno je bolja reč) stanje RTS-a. „Nikad više cinkaroša i ku.vi na jednom mestu video nisam“, reko neki okupatorski general u WWW2. Ulagivanje nam je izgleda ostala bitna osobina do današnjih dana, a inat čuvamo za slabije od nas.

  14. Ahahahaha kakav smesan tekst :))). Ne daj Boze da RTS posveti 60 min majci cija su deca gladna! Ili nekom dijalogu na koji se pozivaju. Cemu toliki strah od 60 min opozicionih lidera? Odgovor je kao sto u americkim filmovima odgovaraju kidnaperima koji traze milion dolara xD.

  15. Dovoljan je jedan jedan nezakoniti urednik koji se preziva Vučić.

  16. U svakoj normalnoj zemlji bi svaka normalna televizija bila itekako zainteresovana da cuje poslanika koji strajkuje gladju. Ali kad imate „hibridni rezim“, onda televizija ne zeli interesantan, provokativan sadrzaj (to je ono zbog cega televizija postoji) nego joj je cilj odbrana rezima.

  17. Obradoviću nije mesto na nacionalnoj televiziji, već u nekom rijaliti programu.

  18. Kakav rusvajt kod vas. Celnik jedne od opozicionih partija trazi 60 min na TV da dobije prvi put u ne znam koiliko godinama? Pa toliko minuta dobije u SLO svako mesecno. I vise ako trazi. A da na TV pozovu nekoga na debatu, bez da na istu temu ne pozovu i nekoga sa „suprotne strane“, to se nije desilo od 1990e , verujem.

  19. Čitajući saopštenje, nehotice se setih izreke, “Kad lažeš, laži do kraja!“. Medjutim, vajno Rukovodstvo RTS je najavom da će ovo saopštenje, sa lažima koje se obilno prelivaju na sve strane, uputiti Evropskom parlamentu, potpuno smetnulo s uma da postoje i mnogo popularnije izreke, „Sve ima svoj kraj“ i „U laži su kratke noge!“. Pogotovo kada se laganje uočava i iz aviona.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.