Opljačkana srpska kuća u Batusu kod Kosova Polja 1Foto: Franz P. Sauertejg / Pixabay

Nepoznate osobe noćas su u Batusu kod Kosova Polja obili i opljačkali kuću Dragiše Mirića, člana Privremenog organa za opštinu Dečani i bivšeg poslanika u skupštini u Prištini.

Dragiša Mirić, koji se trenutno nalazi u Nišu, preneo je RTS-u da ga je o provali obavestio komšija jutros oko devet časova.

„Provalnici su razvalili ulazna i sobna vrata i napravili premetačinu u svim prostorijama. Najverovatnije da su me pratili i znali da vikendom kuća ostaje prazna što su i iskoristili za pljačku. Dok se ne vratim ne mogu da znam šta su odneli iz kuće“, rekao je Mirić.

Kaže da je o krađi telefonom obavestio policiju u Gračanici i da mu je potvrđeno da će obaviti uviđaj.

Batuse je srpsko selo kod Kosova Polja u kome živi blizu 350 stanovnika, a koje je planom o decentralizaciji pripojeno Opštini Gračanica.

„Nema dileme da ovakvi događaji ne doprinose smirivanju tenzija na terenu i Srbima koji su ostali da žive u ionako otežanim uslovima života na prostoru KiM, direktno ugrožavaju egzistenciju i održiv ostanak i opstanak na njihovim vekovnim ognjištima“, piše u saopštenju.

Kancelarija za KiM očekuje da provalnici budu uhapšeni i procesuirani, ali i da predstavnici međunarodne zajednice treba da budu svesni da srpski narod na KiM živi u konstantnom strahu za sopstveni život zbog najrazličitijih zuluma kojima su svakodnevno izloženi.

„Kontinuirani napadi na Srbe direktna su posledica poruka neodgovornih političara iz Prištine, koji seju mržnju prema svemu srpskom, a politikom nekažnjavanja daju vetar u leđa huliganima i podstiču nove napade koji za cilj imaju da unesu nemir među Srbima“, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari