Rudarsko-geološki fakultet traži izvinjenje Biljane Stojković 1Biljana Stojković Foto: Medija centar

Dekanka Rudarsko-geološkog fakulteta Biljana Abolmasov zatražila je izvinjenje Biljane Stojković, profesorke Biološkog fakulteta, zbog toga što je svojom izjavom u emisiji „Dobar, loš, zao“ uvredila sve koji u diplomi imaju titulu geolog, kao i studente i zaposlene na RGF.

Ona je na današnjoj sednici Senata Univerziteta u Beogradu precizirala da je Stojković u pomenutoj emisiji izjavila da postoji novo zanimanje u Srbiji koje se zove lovac na geologe.

– Oni lunjaju po…(nije definisala gde, misleći na građane Srbije) i jure te geologe i oni su zaista uhvatili više njih. Oni idu sa neobeleženim tablicama, nemaju nikakav putni nalog, ali oni znaju gde će ih već naći, love ih, oduzimaju im uzorke koje su oni pokupili i oteraju ih, tako da je to novo zanimanje lovac na geologe – citirala je Abolmasov reči Biljane Stojković, izrečene u pomenutoj emisiji.

RGF smatra da je Stojković time povredila Kodeks profesionalne etike Univerziteta u Beogradu, po članovima 5,6 i 14, stav 2 i da je svojom izjavom podstakla ometanje obavljanja stručnih i naučnih aktivnosti kolega koji svoja istraživanja izvode na terenu.

Zbog toga su zatražili da im se profesorka Stojković javno izvini u medijima.

– U suprotnom ćemo biti prinuđeni da njeno i sva druga neakademska i neetička ponašanja i izjave zaposlenih na fakultetima Univerziteta u Beogradu koje ruše ugled Rudarsko-geološkog fakulteta i građana Srbije koje smo školovali ili školujemo, procesuiramo, radi zaštite naše struke i našeg fakulteta – kazala je Abolmasov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari