Rukovodstvo SZP traži hitnu reakciju nadležnih povodom paljenja kuće predsednika sindikata "Sloga" 1Foto: www.savezzasrbiju.rs

Rukovodstvo Sindikata Zaposlenih Policije, u današnjem saopštenju, zahteva hitnu reakciju nadležnih institucija povodom paljenja kuće predsednika sindikata „Sloga“ zaposlenog u Ministarstvu odbrane u Vojsci Srbije, Dejana Pavlovića.

„Sindikat Zaposlenih Policije smatra da je požar podmetnut, s obzirom da je Dejanu Pavloviću u prethodnom periodu od strane nadređenih više puta sugerisano da u svojim saopštenjima, intervjuima u javnosti i iznošenju činjenica na društvenim mrežama smanji svoje sindikalne aktivnosti“, ističe se u saopštenju.

Rukovodstvo sindikata navodi da je nakon intervjua u listu „ Svedok “, protiv Dejana Pavlovića pokrenuta disciplinska prijava iako je, kako kažu, intervju dat u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije.

Sindikat Zaposlenih Policije navodi i da je Dejan Pavlović u ime sindikata podneo krivične prijave protiv komadanta poligona „Pasuljanske Livade“ potpukovnika Nebojše Lojpurda i komadanta 2. Centra za obuku u Valjevu Zorana Smiljanića zbog nepreduzimanja mera za čuvanje života i zdravlja zaposlenih u Vojsci Srbije, za vreme pandemije i vanrednog stanja.

Sindikat Zaposlenih Policije smatra da zbog sindikalnih aktivnosti, podnošenja krivičnih prijava protiv bilo kog odgovornog lica u nadležnim institucijama nijedan sindikalni lider ne sme biti na udaru a posebno da se dovodi u opasnost život sindikalnih lidera, njihovih porodica i njihova imovina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari