Za razliku do Viktora Troickog, Janko Tipsarević i Novak Đoković lako su zamenili beton za šljaku. Obojica su ubedljivim pobedama startovala na prvom Mastersu iz sezone šljake, Monte Karlu. Treći reket Srbije Janko Tipsarević bio je sjajan u prvom kolu protiv devetog nosioca Francuza Žila Monfisa – 2:0 (6:3, 6:1), dok je Novak Đoković rutinski savladao 65. tenisera sveta Španca Oskara Hernandeza – 2:0 (6:1, 6:2).

Tipsareviću je za plasman u drugo kolo bilo potrebno samo sat i sedam minuta igre. On je dozvolio Monfisu da opravda rejting i ulogu favorita samo u uvodna tri gema – 3:1. Od tog trenutka, Srbin je relativno lako i na više nego ubedljiv način nanizao 11 gemova koji su mu doneli drugo kolo. Jedan mečje malo da bi se pričalo o dobroj formi Tipsarevića, međutim, udarci koje je zadavao, te besprekorna bekhend paralela svakako su predznak boljih igara Srbina koji je prošle godine u ovo vreme bio 33. teniser sveta. Za treću rundu Janko Tipsarević će igrati protiv Simona Bolelija, 41. igrača sveta. Biće ovo njihov prvi susret. Srpski teniser, koji je zbog loših rezulata u 2009. pao na 56 mesto ATP liste, u Monte Karlu brani treće kolo.

Ako se izuzme drugi gem prvog seta, može se slobodno reći da je Đokovićrutinski došao do vođstva od 1:0, ujedno i pobede. Oskar Hernandez nije uspeo da realizuje nijedan gem na svoj servis, pa je Đoković sa tri brejka napravio prednost koja je je bila nedostižna za Španca. Nastavak je bio nešto neizvesniji, bar do petog gema. Igralo se gem za gem, da bi opet do prvog brejka došao srpski teniser – 2:3. Ovaj brejk je ubrzo pojačao sa još jednim, što mu je bilo više nego dovoljno za pobedu i plasman u treće kolo. U trećoj rundi Đokovićće igrati protiv boljeg iz meča Alberto Montanjes – Žan Reno Lisnard.

Đoković- Hernandez 2:0 (6:1, 6:2)

62 poeni 40

60% prvi servis 63%

1 asovi 0

1 duple greške 2

5/14 brejk šanse 1/2

 

Tipsarević- Monfis

2:0 (6:3, 6:1)

60 poeni 40

40% prvi servis 50%

0 asovi 2

3 duple greške 4

5/8 brejk šanse 1/2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari