Ružić: Film „Dara iz Jasenovca“ da se pušta u srednjim školama u okviru nastave

Ostavite komentar


  1. Ovakva indokrinacija nije bila ni kod Tita.Jesmo organizovano išli u bioskopske sale(prvih godina besplazno,posle nešto simbolično),gledali:Kozaru,Neretvu,Sutjesku,Prozvan je i V3,Imanski marš,…..I skorih dana Čarape Kralja Petra,ali bioskop nikada nije dolazio u školu?Predlažem da se prikazuje dok ga svi učenici ne nauče napamet.

    1. Tipa iz Zadruge/Udbaske
      Stavimo u parlament
      Posle se čudimo kad nešto izvali’

    2. Kao sto ste nas terali 9o tih da gledamo u bioskopu „Vukovar jedna prica“pa su drugari sutra dan u skoli napali decaka koji je bio dete mesovitog braka sa recima „on nije nas“. Od malih nogu decu ucite i trujete nacionalizmom. Jasenovac je neosporan i nikada se ne sme zaboraviti kao ni jedan zlocin ma ko ga pocinio ali treba uciti decu da su te stvari cinili losi ljudi a ne trovati mrznjom prema celoj jednoj naciji !!!

  2. Ako. I treba. Pre svega, film da se prikazuje i na inostranim univerzitetima. Da se zna, i ne zaboravi.

  3. Pa dokle vise, covece. Rodjen sam 1953. Sve znam o Jasenovcu! Sve isto znaju u generacije pre 1953. i posle te godine A sta ti, znas o Jasenovcu? Kad su te generacije ucile o Jasenovcu, ti si kotrljao serpice po dvoristu.A kada si „stasao“, tu lekciju nisi imao u skoli! I zato, pokri se usima i cuti. Bices pametniji!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.