S-300 – sistem za medijsko odvraćanje pažnje

Lažna vest moskovske agencije TAS ponovo aktuelizovala pitanje nabavke ruskog raketnog sistema

Ostavite komentar


  1. Nabavićemo, nećemo, još ćemo videti,vojne stvari su u pitanju, pa bilo bi malo preterano i neozbiljno da se baš sve zna kao na pijaci.

  2. Iskreno smatram da ovo nije odvracanje paznje vec je ovo jedan od ozbiljnih sistema.

  3. Ma najbolje da sedimo skrstenih ruku dok se okolina naoruzava. I treba da kupimo i S-300 i jos sto moze od PVO. Videli smo sta je bilo 1999. posle mesec dana mogli smo samo da gledamo sta rade iznad nasih glava.

  4. U drugim zemljama raketni sistem S-300 služi za odvraćanje agresora svojom sposobnošću da štiti nebo od neprijateljskih letelica i projektila.

  5. Sviđa mi se ova izjava – Rusiji ne odgovara što se Srbija približava EU.
    A činjenica da vladavina prava u Srbiji podrazumeva oslobađanje institucija od SNSa, koja se nikada neće desiti jer je za njih mnogo opasno. Prvi na listi uzurpatora institucija je AV koji je preuzeo funkciju premijera.
    A bez vladavine prava nema ni EU. I sada pitanje kako se to Srbija približava EU?
    Očigledno je da neko može da kaže laž i da očekuje da mu verujemo.

  6. Koliko ja znam niko iz vlasti nije spominjao kupovinu ovog sistema cak naprotiv svi su govorili da Srbija nema novac za S-300, stoga ne razumem generala zasto spominje ovo oruzije kao nesto sto treba da odvraca paznju sa gorucih tema?

  7. Uzmite u obzir Englesku izreku iz 19,veka:Nikad ne veruj vladinim izjavama sve dok ih ne demantuju.Mozda onda ima i istine!?i

  8. S-300 je još uvek aktuelan sistem PVO, sa kojim bi naše nebo na duži vremenski period bilo obezbedjeno, a do njegove nabavke bi trebalo doći što pre.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.