Šabac "zasvetleo" ranije i skromnije nego prethodnih godina 1Foto: K. V. / Danas

Dosadašnja praksa da se novogodišnja rasveta u Šapcu pali 19. decembra, za praznik Svetog Nikolu, ove godine je promenjena, pa je grad kraj Save “zasvetleo” nešto ranije.

Zvanično, kompletna novogodišnja rasveta, uključena je danas, 15. decembra, budući da je to slučaj u većini gradova Srbije, kaže za Danas Vladimir Filipović, referent javnog osvetljenja za grad Šabac.

I pored toga potrošnja, objašnjava, ne bi trebalo da bude veća.

– Sve svetiljke, odnosno “lančanice”, su u led tehnologiji, što znači da je reč o veoma niskoj potrošnji. Isto tako, okićen je mani broj ulica nego ranijih godina, navodi Filipović.

Ukrašeni su strogi centar grada, pešačka zona, deo Karađorđeve ulice, od Šabačkog pozorišta do zgrade Poreske uprave, Gospodar Jevremova ulica i gradski trg.

Šabac "zasvetleo" ranije i skromnije nego prethodnih godina 2
Foto: K. V. / Danas

– Ove godine je skoromnije nego ranije, s obzirom na to da nismo ukrašavali neke delove grada, koji su ranije bili kompletno okićeni, kao recimo Masrikova ulica, koja je bila ukrašavna od Ulice Cara Dušana do Biblioteke šabačke ili Ulica Koste Abraševića.

Ukrasi nisu zanovljeni, budući da je to, kako kaže, rađeno prošle godine.

Osim svetiljki po ulicama, novogodišnje ukrase u Šapcu upotpunjuje 3D figura Sneška Belića na gradskom trgu i novogodišnja jelka na početku glavne ulice.

Građani ostali uskraćeni za odgovore

List Danas je nadležnima u Šapcu uputio pitanja u vezi sa informacijama koje bi trebalo da budu javno dostupne, budući da je reč o stavkama finansiranim bužetskim sredstvima, odnosno novcem građana.

Pitanja su se odnosila na to li će biti organizovanog dočeka Nove godine na gradskom trgu u Šapcu? Ako hoće, ko učestvuje u programu i koliko je sredstava izdvojeno za te
namene? Ako neće, da li je reč o merama štednje ili nečem drugom?

Da li je za novogodišnju noć planiran vatromet, ako jeste, koliko je
sredstava predviđeno za njega?

Koliko košta novogodišnja rasveta u Šapcu?

Ni na jedno od pitanja nismo dobili odgovor do izlaska teksta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari