Šabić: Brutalno batinanje ljudi nije zakonita akcija policije, već golo nasilje i teror

Ostavite komentar


  1. Poštovani g. Šabicu. Morate praviti razliku izmedju protesta nezadovoljnih gradjana i divljanja i razbijanja Beograda. Pamtite proteste 96/97 gde su studenti danima mirno stajali ispred kordona danima i nista nije bilo unisteno. Bacati cigle na policiju, razbijati vrata skupstine, lomiti inventar i sl. Nije PROTEST vec nasilan protest. Organizujte masu i protrstvijte MIRNO koliko mislite da je potrebno ali da tucete, razbijate, povredjujete to nikako!

  2. Kada su oni reagovali?Onda kad su nekol8cina njih bili tesko povredjeni.Mjesecima rulja placena od stranih sluzbi malterira i napada sav normalan svijet blokira auto puteve(u zemljama koji ih vjerovatno podrzavaju to se odmah sprecava upotrebom sile) ,a ti si advokat i trebao bi znati da za to slijede debele kazne.Na zalost time si uz veliku pristranost pokazao da ovaj posao nije za tebe i da si mu nedorastao.

  3. U situacijama kada postoji dokaz da su demionstranti tučeni u trenutku kada nisu pružali otpor ili narušavali javni red i mir, treba tužiti državu Srbiju, tražiti naknadu materijalne i nematerijalne štete u praničnom postupku, jer su njeni organi prekoračili ovlašćenja i naneli povrede građanima. U ovakvim slučajevima se čak i ne radi o prekoračenju ovlašćenje, već o zloupotrebi, to jest o neopravdanoj primeni sile. U ovim postupcima nije potrebno da se poimenično dokazuje ko su počinioci, jer je iz dokaza očigledno da se radi o policiji države Srbije. Na ovaj način se neće dobiti neka znatna svota, ali će država Srbija biti osuđena zbog nezakonitog postupanja njenih organa.

  4. @Cane; a ruji sto dolazi autobusima na mitinge tvog sefa je dozvoljena blokada saobracaja?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.