Šabić: Možete li zamisliti mitingovanje u dvorištu kuće ili preduzeća nekog bliskog vlasti? 1foto-BETAPHOTO-MILAN-OBRADOVIĆ

Advokat Rodoljub Šabić upitao je danas, komentarišući to što policija nije reagovala na pozive televizije N1 kada se na njihovom privatnom posedu okupila grupa građana, da li bi bilo moguće mitingovati u dvorištu kuće ili preduzeća nekog bliskog vlasti.

„Možete li zamisliti upad građana i mitingovanje u bašti vile (na primer premijerke Ane Brnabić) ili dvorištu kuće ili preduzeća nekog drugog bliskog vlasti? A da policija ne vidi osnov da reaguje? I da vlasnike upućuje da demonstrante tuže sudu ‘zbog smetanja poseda'“, napisao je Šabić na Tviteru.

Nekoliko desetina građana, koji su se predstavili kao „Narodni štab“, više sati nalazilo se na privatnom posedu ispred samog ulaza u televiziju N1, gde su, kako je prenela ta televizija, držali govore preko ozvučenja i ometali rad novinara.

N1 navodi da je policiji prijavljeno da je ta grupa građana neovlašćeno ušla na privatan posed, ali da policija nije reagovala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari