Koliko koštaju sahrane u Srbiji i gde ljudi sahranjuju svoje najmilije po selima: Pojedini sami kopaju rake da bi uštedeli

Ostavite komentar


  1. Zašto se kod nas ne dozvoli da rođak, koji snosi troškove kremiranja, može da uzme urnu sa pepelom pokojnika, i raspolaže sa urnom, kao što je to moguće u drugim zemljama. To je pepeo, ne postoji rizik bilo kakve zaraze, odnosno opasnosti po stanovništvo. Ili je i tu u pitanju mogućnost da neko izgubi zaradu (kolumarijumi, rozarijumi i sl.).

  2. Nažalost, već par decenija je to NAJUNOSNIJI posao kod nas u Srbiji. Od Države, Pogrebnika, Popa i Crkve pa do Cvećare svi se malo nahvataju para. Mortalitet nam je na zavidnom nivou, a to nije ni čudo kava se politika vodi već decenijama. Školstvo, zdravstvo, briga i pomoć starijih na skali od 0 do 10 nam je -0. Nastavimo samo tako i ući ćemo u Ginisovu. Bravo.

  3. Прошле године сам сахранио оца у гробницу где су му мајка и отац у селу Бегеч поред Новог Сада. Умро је на Златибору па сам погребно предузеће све укупно платио око 80.000. Дакле превоз, сандук, покров, облачење, крст и ноћење у хладњачи. Гробарима сам дао 6000, а попу 7000 динара. И ресторан за 35 људи око 350е. Да сам га сахранио у Новом Саду потрошио бих дупло више новца јер Лисје дере са ценама. Срећа па им Бегечани нису дозволили да им преузму гробље. У сваком случају сахрана у Србији је веома скупа у поређењу са нашим примањима.

  4. U jagodini se prodaju mesta za paprene pare. Ne sme čovek da umre. Direktori se razbijaju od para.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.