Američki senator Edvard Kenedi sahranjen je na Nacionalnom groblju u Arlingtonu, nedaleko od Vašingtona, pored svoje braće – bivšeg predsednika Džona i senatora Roberta Kenedija. Pre toga, u crkvi u Bostonu održana je pogrebna misa, uz oproštajni govor američkog predsednika Baraka Obame, za preminulog senatora Edvarda Kenedija.


Američki predsednik Barak Obama odao je počast svom „prijatelju i mentoru“ Edvardu Kenediju, na senatorovoj pogrebnoj misi u Bostonu. Obama je rekao da je senator Kenedi bio „najveći zakonodaavac našeg vremena“ i „zaštitinik onih bez ičega“. Sinovi senatora Kenedija održali su emocijom nabijeni govor u čast svog preminulog oca. Edvard Kenedi, koji je umro od raka mozga u utorak, u 77. godini, sahranjen je posle toga u Vašingtonu, pored svoje ubijene braće – bivšeg predsednika Džona i Roberta.

Tokom dvodnevnog mimohoda u predsedničkoj biblioteci Džon F. Kenedi, oko 50.000 ljudi prošlo je pored njegovog kovčega. Među gostima na katoličkoj misi u bazilici Naše gospe zaštitnice bili su bivši predsednici Džordž Buš, Bil Klinton i Džimi Karter, kao i oko 80 aktuelnih i bivših senatora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari