Prvi Partizanov ovosezonski poraz u Evropi, od Šahtjora na otvaranju Lige šampiona pre nekoliko dana u Donjecku, nije ostavio traga na njegov učinak u prvenstvu, jer su crno-beli i posle jučerašnjeg, tradicionalno napornog i napetog gostovanja Borcu, u petom kolu Jelen Super lige, ostali jedina ekipa s maksimalnim učinkom u domaćoj eliti.

Nije kombinovani tim „parnog valjka“ bio na nivou igara iz prethodnih utakmica, ali je po monsunskoj kiši i pomrčini u drugom poluvremenu uspeo da probije „bunker“ Čačana i osvoji još tri boda u započetoj odbrani titule – 0:2 (0:0).

Bila je to repriza pređašnjih duela kluba iz Humske i „zebri“. Za nadigravanje nezainteresovani i(li) nedovoljno dobri domaćini najviše su se bavili odbranom sopstvenog gola, a protivnički ugrožavali samo retkim polukontrama (najčešće preko Marića i Kneževića) i dubinskim centaršutevima na (ovog puta) dvometraša Vašingtona, inače Partizanovog napadača na privremenom radu među crveno-belima, dok su tehnički superiorniji gosti držali loptu i svim silama, iz svih pravaca, trudili se da nađu prolaz do mreže povučenog rivala. Ali, Borac se organizovano, visoko i gotovo sa svim raspoloživim snagama branio, pa je Partizan u prvih 45 minuta imao tek dve, ali velike, prilike za gol. Međutim, golman Nikola Milojević ostao je oba puta nesavladan. Prvo je dobar udarac Ilieva s male daljine zaustavila stativa (16. min), a onda je Kleo iz slične pozicije, s desne strane iskosa, tukao preko gola (41).

Čim su ponovo izašli iz svlačionica, crno-beli su krenuli u novu ofanzivu. Ovog puta odlučnije, brže i konkretnije, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će povesti. To se desilo 72. minutu. Strelac je, naravno, bio Kordova Kleo. Petrović je iz daljine uputio jednu prizemnu loptu u šesnaesterac, a uvek spremni Brazilac rutinski podmetnuo nogu i sa 6-7 metara pogodio donji levi ugao. Ubrzo je pao i drugi pogodak (85). Na kraju jedne brze kontre, u kojoj su još učestvovali S. Ilić i Petrović, Kizito je s levog boka centrirao ka sredini kaznenog prostora, gde je lopta zakačila jednog domaćeg defanzivca, prevarila golmana i otišla na drugu stativu, odakle je Miloš Bogunović iz neposredne blizine glavom overio zaslužen trijumf. Borac je tek posle prvog „nokdauna“ odustao od taktike „na gol manje“, odugovlačenja i seckanja igre, ali mu je to zakasnelo buđenje donelo svega dva obećavajuća napada. Prvi je završen nenamernom reakcijom rukom Stevanovića u 16 metara (napucana lopta), a drugi obostranim gurkanjem Kizita i Jeremića u istom prostoru, pa je sudija Mažić procenio da nema razloga za penal.

Aleksandar Stranojević, trener Partizana: Znao sam da nećemo lako doći do bodova na uvek teškom gostovanju u Čačku, zbog čega sam još zadovoljniji pobedom. Ne mogu to reći i za igru, jer smo teško probijali organizovanu odbranu Borca i dolazili u šanse. Pa, ipak smo ih stvorili više od rivala, dve iskoristili i zasluženo pobedili.

I Arsenal na Moravi

Utakmicu na stadionu kraj Morave posmatrao je i Arsenalov skaut Stjuart Hjuston. Specijalni izaslanik narednog rivala crno-belih u Ligi šampiona nije međutim mogao da vidi najjači sastav (nedostajali Krstajić, Kamara, Lazevski, Boja), pa je najavio dolazak i na sledeću prvenstvenu utakmicu, protiv Spartak Zlatibor vode, ovog petka u Humskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari