Sandžak se odrekao slavlja za Novu godinu 1

Raška, Prijepolje, Novi Pazar, Sjenica i Tutin su gradovi u kojima neće biti organizovanih proslava Nove godine, a lokalne samouprave će novac namenjen za slavlje preusmeriti u humanitarne svrhe.

Grad Novi Pazar je odlučio da povodom nove 2017. godine novac preusmeri za decu bez roditelja, a novogodišnje praznike obeležiće kulturnim događajima. Od proslave Nove godine odustao je i Priboj, a sredstva u iznosu od 400 hiljada dinara će usmeriti za letovanje socijalno ugrožene dece i osoba sa invaliditetom.

Novac planiran za slavlje u Sjenici će biti dat za brigu dece ometene u razvoju kao i decu izbeglica i migranata koja borave u toj sandžačkoj općini. Koncerata i i skupih dočeka nove 2017. godine neće biti ni u Tutinu, Novoj Varoši i Prijepolju.

Novi Pazar je jedan od prvih gradova u Srbiji koji se odlučio da novčana sredstva namenjena za novogodišnje slavlje preusmeri u humanitarne svrhe, ističe direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić.

Prethodnih godina za Novu godinu koncerte u Novom Pazaru su imale muzičke zvezde iz regiona, a honorari su iznosili i po više desetina hiljada evra. Prema rečima Memića, gradska uprava i novopazarski Kulturni centar će tokom obeležavanja novogodišnjih praznika ovoga puta umesto estrade zameniti nizom kulturnih dešavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari