Saniranje posledica nevremena u Kragujevcu 1Foto: JKP Šumadija Kragujevac

U Kragujevcu je u toku saniranje posledica izazvanih snežnim neveremenom.

Sneg je u Šumadiji počeo da pada još noćas a usled snežnih padavina koje su u toku noći i jutarnjih sati zahvatile Kragujevac, došlo je do loma stabala na više lokacija u gradu.

Po rečima nadležnih iz JKP Šumadija pod teretom snega polomljene su grane i stabla u Kreativnom i Malom parku, Vašarištu i ulicama Srete Mladenovića i Kumanovskoj.

– Ekipe Sektora zelenila intenzivno rade na otklanjanju posledica snegoloma, ističu iz JKP Šumadija Kragujevac.

Takođe, ekipe zimske službe JKP Šumadija Kragujevac još od noćas su na terenu i raščišćavaju sneg koji je u toku noći počeo da pada na teritoriji grada.

Po njihovim rečima sve gradske saobraćajnice u Kragujevcu su prohodne.

Uporedo sa čišćenjem saobraćajnica, ekipe JKP Šumadja uklanjaju sneg sa trotoara, trgova, mostova i nadvožnjaka, a radi se i na raščišćavanju zatvorenih parkirališta.

Takođe, iz JKP Šumadija su obavestili Kragujevčane da je danas u Atinskoj ulici, od stadiona ka Vinogradima, došlo je do oštećenja dovodnog kabla iz trafo stanice koja napaja uličnu rasvetu i parking koji se nalazi u ovoj ulici.

– Zbog loših vremenskih uslova nije moguće ispitati i ustanoviti tačno mesto nastanka kvara, ali će čim se stvore uslovi Služba javne rasvete JKP Šumadija Kragujevac započeti radove na iskopavanju, ispitivanju i otklanjanju kvara, navode iz ovog kragujevačkog javno-komunalnog preduzeća.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari