Autobus sa radnicima Jure izleteo s puta kod Rače Kragujevačke: 18 putnika zatražilo pomoć u UKC Kragujevac 1Foto: Privatna arhiva

Univerzitetski klinički centar iz Kragujevca potvrdio je informaciju da niko od putnika iz autobusa koji je jutros sleteo sa puta u Sobovici kod Rače Kragujevačke nije teže povređen.

– U ranim jutarnjim satima, nešto pre sedam, u prijemnu Hitnu hiruršku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, javilo se 18 povređenih lica iz udesa, koji se desio u Sobovici, nakon iskliznuća autobusa gradskog autoprevoznika, potvrđuju iz UKC Kragujevac.

Po njihovim rečima svi povređeni su inicijalno pregledani od strane dežurne ekipe hirurga i ortopeda, a sprovodi se i detaljna dijagnostika.

Svi pregledani su hemodinamsko stabilni, bez kliničkih znakova teških telesnih povreda.

– Za sada, na bolničkom lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, nije zadržano nijedno povređeno lice, kažu u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru.

Da podsetimo, jutros oko 5 sati i 30 minuta autobus iz Kragujevca koji je prevozio „Jurine” radnike za Raču, kod mesta Sobovica na regionalnoj saobraćajnici Cerovac Rača, sleteo je sa puta u jarak.

Nije bilo teže povređenih a putnici su od tumbanja zadobili mahom lakše povrede ruku i ramena i nagnječenja ekstremiteta.

Iz kragujevačkog Zavoda za urgentnu medicinu, kao i iz Policijske uprave Kragujevac za Danas su još jutros potvrdili da je 18 putnika zatražilo pomoć u UKC Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari