Jedna osoba poginula a čak 13 povređenih, od toga petoro dece u dve saobraćajne nezgode u Jovanovcu kod Kragujevca 1Foto: Z. S. M. / Danas

 

Noćas, u razmaku od samo tri sata u naselju Jovnovac kod Kragujevca dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba poginula a 13 lica zadobilo teže i lakše povrede. U obe nezgode povređeno je petoro dece.

Na državnom putu Kragujevac-Batočina kod mesta Jovanovac nešto pre 19 sati dogodila se saobraćajna nezgoda, lančani sudar u kome su učestvovali autobus i četiri putnička vozila. U nezgodi je jedna osoba poginula, jedna je teže povređena i čak sedmoro lakše. Ovo za Danas potvrdili iz Policijske uprave Kragujevac.

Svi povređeni su prevezeni u Univerzitetski klinički centar Kragujevac,

Zorana Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, izjavio je noćas za RTK da su pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade, izuzetno brzom intervencijom, izvukli i spasili šest zarobljenih osoba, dok je više od 20 putnika evakuisano je iz autobusa. Saobraćaj na ovoj deonici je u prekidu.

Kako su u kragujevačkoj Hitnoj pomoći potvrdili za Danas, sinoć su se u roku od tri sata desile dve saobraćajne nezgode u Botunju i u prigradskom naselju Jovanovac.

Poziv za lančani sudar autobusa i putničkih vozila Hitna je primila oko 18 sati i 48 minuta. Na lice mesta su upućene tri ekupe Hitne pomoći.

Muškarac (33) nastradao je na licu mesta. Teše povrede – politraume, zadobila je i jedna žena. Teške povrede glave i noge imao je muškarac (69), kao i dvoje dece od sedam i godinu dana koja su zadobila povrede nogu – potkolenica i stopala.

Povrede nogu, po izveštaju Hitne pomoći, ima još troje putnika povređenih u ovaj saobraćajnoj nezgodi jedna osoba (30) i dvoje dece stare devet i pet godina.

Manje od tri sata kasnije, oko 21 sat i 43 minuta Hitna pomoć dobila je poziv za saobraćajnu nezgodu u obližnjem Jovanovcu u kojoj je povređeno pet osoba.

Jedna osoba (24) sa teškim povredama odvežena je na reanimaciju u kragujevačkom UKC-u. Takođe teške povrede glave i nogu zadobila je osoba (30), dok je u i u ovoj saobraćajnoj nezgodi povređeno jednogodišnje dete koje je sa povredama glave preveženo na Dečiju hirurgiju Kliničkog centra Kragujevac.

I ovo je potvrđeno Danasu u kragujevačkoj Policijskoj upravi. Sinoć nešto pre 22 sata u Ulic Save Kovačevića dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su se sudarila dva putnička vozila. Jedno lice je teže a petoro lakše povređenih, potvrđuju u PU Kragujevac.

U Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, na lečenju je ukupno osam pacijenata, povređenih u ovim saobraćajnim nezgodama.

Petoro dece je na lečenju u Centru za dečju hirurgiju.

Prema jutrošnjim informacijama dobijenim od  dečijeg hirurga, svo petoro dece su stabilno, sa lakšim telesnim povredama i van životne opasnosti. U pratnji troje dece, primljena je i majka u Centar za dečiju hirurgiju, čije zdravstveno stanje je stabilno.

 U Urgentni centar UKC Kragujevac, primljena je jedna pacijentkinja, a prema rečima dežurnog hirurga stabilnih je vitalnih parametara, van životne opasnosti.

 Jedna pacijentkinja je, zbog ortopedskih povreda, posle dijagnostike, primljena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Njeno zdravstveno stanje je takođe stabilno i van životne je opasnosti, javljaju iz Kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari