Vozač koji je izazvao saobraćajnu nezgodu kod fabrike Leoni pravosnažno osuđen na tri godine zatvora 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio Marka J. na tri godine zatvora zbog toga što je izazvao saobraćajnu nesreću kod fabrike Leoni u Kraljevu u kojoj je dvadesetpetogodišnja devojka izgubila život.

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Kraljevu iz avgusta ove godine kojom je osim zatvorske kazne Marko J. dobio i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od dve i po godine.

Kako se navodi u presudi, okrivljeni je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja time što je upravljao motornim vozilom pod dejstvom alkohola. Okrivljenom je nakon saobraćajne nezgode izmereno 2,14 promila alkohola u krvi.

Takođe, veštačenjem je utvrđeno da je okrivljeni vozio brzinom od najmanje 92,9 km/čas kada je krenuo da koči. Na toj deonici puta, dozvoljena brzina iznosi 80 km/čas.

Podsetimo, do saobraćajne nezgode došlo je 27. februara 2021. godine, 45 minuta posle ponoći. Automobil kojim je upravljao Marko J. udario je u ostrvo u kružnom toku kod fabrike Leoni u blizini Kraljeva, a potom je od siline udarca sleteo u kanal. U nesreći je život izgubila S.R. (25), jedna osoba je teško, a jedan lakše povređena.

Okrivljeni je najpre osuđen na tri i po godine zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu. U ponovljenom postupku, sud je okrivljenog osudio na tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari