Saobraćajna policija pojačava kontrolu na putevima tokom predstojećih praznika 1Foto: Beta/MUP Srbije

Saobraćajna policija će tokom predstojećih praznika pojačati kontrole na putevima u Srbiji s obzirom da je po podacima MUP, od 13. do 31. decembra prošle godine u udesima širom zemlje poginulo 39 a povređeno 1.013 osoba.

Kako je najavljeno, saobraćajna policija će tokom predstojeće akcije posebno kontrolisati vožnju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenje brzine, kao i korišćenje sigurnosnog pojasa i propisane zimske opreme.

„Takođe, saobraćajna policija će po potrebi preduzimati mere na regulisanju saobraćaja kako bi se obezbedila optimalna protočnost saobraćaja, u prvom redu na prilazima zimskim turističkim centrima“, stoji u saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova.

Navodi se i da u vreme praznika raste broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci i da su tokom druge polovine decembra prošle godine, u 236 saobraćajnih nezgoda učestvovali vozači pod dejstvom alkohola a u 10 udesa oni koji su vozili bili su pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Iz MUP-a su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da „odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari