SSP: Korupcija dovela do milionskog minusa u gradskoj kasi, Šapić živi kao da je bio fudbaler 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da su brojni koruptivni poslovi beogradske vlasti doveli do minusa u gradskoj kasi od 72 miliona evra i to prvi put u poslednjih 20 godina, a da od države nije stigla pomoć, minus bi prešao sto miliona.

SSP tvrdi da je na vaučerima koji su Beograđane koštali 34,6 miliona evra korupcija bila najmanje 15, a da je tolika korupcija bila i za plaćanje aplikacija za gradski prevoz koje su plaćene 28 miliona evra.

„Sve te pare su završile u džepovima onih koji su te projekte realizovali, a Aleksandar Šapić koji je na čelu privremenog organa, na ove podatke ćuti. Šapić, koji inače živi kao da je u životu igrao fudbal u Italiji, a ne vaterpolo, odnosno kao da nije zarađivao 100-200 hiljada evra godišnje nego 10-20 miliona evra godišnje, ne haje za ogroman deficit grada i nastavlja sa preplaćivanjem svega što grad plaća“, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je Šapić tako odlučio da kupi turske tramvaje po ceni od 5,5 miliona evra, iako su popularni „španci“ svojevremeno kupovani po ceni od 2,2 miliona evra.

Stranka slobode i pravde dodala je da ne izlazi na nameštene i režirane izbore, jer ne želi da dozvoli da već dobijena pobeda ponovo padne u ruke SNS i Aleksandra Šapića.

„Nijedan uslov za izlazak na izbore nije ispunjen, a za 2. jun je zakazano finale decembarske krađe, da bi nastavili da čerupaju budžet Beograda“, navedeno je u saopštenju SSP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari