Aleksandar Šapić: Ne postoji demokratskiji i tolerantniji čovek koji se bavi politikom od mene 1Foto: Printscreen Pink

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić kaže da ne postoji demokratskiji i tolerantniji čovek koji se bavi politikom od njega.

On je objašnjavajući nedavnu situaciju u kojoj je na Savskom šetalištu aktivisti, stanaru Bloka 70 i snimatelju N1, koji nije bio na zadatku, nakon što je postavio pitanje: „do koje godine ilegalni objekti mogu da se legalizuju“, uzeo i bacio telefon, rekao da je istina mnogo drugačija.

– Ne postoji političar koji bi dozvolio građaniam da se tako ponašaju. Konferencija je trajala sat i po. Tamo sam stajao sat i po, i nisu dozvoljavali da pričam minut i po, zaletali su se na mene. Ta osoba, za koju se ispostavilo da je kamerman N1je sa mnom razgovaro 15 minuta i snimao me kamerom. Pokušavao sam i njemu kao i svima da odgovirim. Nakon sat i po potpuno slobode da rade šta hoće, da ne kažem ugrožavanja mene, jer ja ne idem tamo sa obezebeđenjem, krenem da idem oni me okruže. Nastavim da razgovaram sa njima. Kažem im nemojte da me dirate i zadržavate jer ću da se branim. To sam 100 puta rekao. Krećem levo on se pomera levo, krenem desno on krene desno i kao snima me. Da ne bi izazvao ozbiljniji incident koji je on želeo, uzimam njegov telefon, bacam i on se tada sklanja– objasnio je on na televiziji Pink.

Poručio je medijima, koji su taj događaj, kako kaže predstavili savim drugačije, i svima da nikad prvi nikoga nije napao i da sebe politički nikad nije preporučivao napadajući druge.

– Braniću se i retorički i fizički kad se osetim ugroženo. Ali taj pokušaj da se ja predstavim kao naslnik, a tamo sam bio žrtva raznog nasilja… Niti se kajem niti smatram da sam uradio nešto neprimereno – naveo je on.

Kaže da Beograd treba da ima srpsku vlast i srpskog gradonačelnika, i da će on biti srpski gradonačelnik.

– Kome to smeta nek ne glasa za mene. A ljudi dobro znaju na koji način sam se ponašao na Novom Beogradu i Beogradu i da nikada nikoga nisma diskriminisao jer ne pripada našoj naciji il i pravoslavnoj veri. Ali nećemo biti u defanzivi u odnosu na one koji žive sa nama i koriste blagodeti a na sve načine uništavaju Srbiju – zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari