Saradnja univerziteta u Beogradu i Banjaluci 1Izvor: Univerzitet u Beogradu

Rektori Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić i Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin potpisali su u Rektoratu u Beogradu sporazum o saradnji.

Saradnja podrazumeva razmenu i mobilnost istraživača, nastavnog i administrativnog osoblja, razmenu i mobilnost studenata svih ciklusa studija, razvoj i unapređenje nastavnog procesa, sa fokusom na nove studijske programe i kurikulume.

Tu su i zajednički obrazovni, istraživački, stručni i umetnički projekti, inovacije i transfer znanja i tehnologija, programi celoživotnog i stručnog usavršavanja, namenski kursevi i posebni akademski programi, kao i organizacija obrazovnih, naučnih i stručnih konferencija.

Sporazum je zaključen na period od pet godina.

”Univerzitet u Banjaluci je jedan od naših bratskih univerziteta, sa kojim imamo dugoročnu saradnju. U narednom periodu planiramo da je unapredimo, jer je do sada to bila uglavnom pomoć našeg univerziteta, ali smatram da bi sada trebalo da preraste u partnerstvo. Zajednički ćemo raditi na projektima, aplikacijama, razmeni studenata i profesora i na svemu što dve akademske institucije mogu da postignu“,  istakao je Đokić.

Gajanin.je naveo da je saradnja sa Univerzitetom u Beogradu veoma važna.

„Ovim sporazumom je predviđena saradnja na svim nivoima, počevši od nastave, a nama je sada posebno važna pomoć u izvođenju doktorskih studija. Značajno nam je i učešće u projektima regionalnog i međunarodnog karaktera i očekujem da ćemo u narednom periodu zajedno aplicirati. Jednako je važno i da zajednički timovi istraživača, nastavnika i saradnika rade na istraživanjima i njihovom publikovanju“, rekao je on.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su ispred Univerziteta u Beogradu i prorektori Zorica Vujić, Branislav Boričić i Ratko Ristić, a ispred Univerziteta u Banjaluci prorektor Dalibor Kesić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari