Šarčević: Akcenat na osavremenjivanju kabineta za biologiju, hemiju i fiziku 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je da će se u narednom periodu staviti akcenat na osavremenjivanje kabineta za biologiju, hemiju i fiziku, saopštilo je to ministarstvo.

Šarčević je posetio Osnovnu školu „Dositej Obradović“ u Plandištu i srednju školu „Vuk Karadžić“ u Sečnju.

„Posebno se radujem što se vidi da je škola renovirana i opremljena kao i škole u nekim drugim sredinama poput Beograda ili Novog Sada. Vodimo brigu o opremanju biblioteka, kabineta, obuci nastavnika da kompletno obrazovanje bude na visokom nivou“, rekao je Šarčević tokom obilaska Osnovne škole u Plandištu.

U okviru srednje škole u Sečnju „Vuk Karadžić“ nalazi se opšta gimnazija, kao i smer automehaničar i tehničar grejne i rashladne tehnike.

Ministar je posetio radionicu, biblioteku, salu za fizičko, a potom razgovarao sa zaposlenima i učenicima.

Šarčević je istako da je u sredinama kao što je Sečanj potrebno da obrazovanje bude fleksiblinije.

„Ne možete iz godine u godinu forsirati iste smerove, jer se tržište zasiti i dolazi do depopulacije i gašenja odeljenja. S druge strane ne mogu se deca školovati samo za neproizvodna zanimanja, jer neće imati zaposlenje. Mislim da moramo da se pozabavimo zahtevima tržišta. Izuzetno mi je drago što razvijate učeničko zadrugarstvo“, istakao je Šarčević tokom boravka u Sečnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.