Šarčević: Beprekorno organizovana onlajn nastava, obuhvaćeno 99 odsto učenika

Ostavite komentar


  1. Molio bih ministra da mi javi gde da se obratim za naknadu troškova interneta koja moja deca(5) koriste na online nastavi?

  2. Ovo je laz, omoguciti snimke predavanja nije isto sto nauciti decu.
    Problem u skolstvu dolazi iz nedostatka interakcije dece i nastavnika u ovom slucaju deca su bila jos odsutnija i pritom nisu mogla da validiraju svoje znaje, kao i da kroz podpitanja udju detaljnije u predavanja. Sarcevicu je sa druge strane bitno da opravda milionske investicije u portale i softver pa zato insistira da je ovaj debakl veliki uspeh.
    Investicija u izgradnju dodatnih 3000 kvadrata je nonsens par ekselans, u Srbiji se broj studenata na Drzavnim univerzitetima smanjuje progresivno, sale i ucionice ostaju prazne, a ministar je smislio da treba da se gradi, zasto? Pa valjda sanio tako zna da se ugradi u cenu.

  3. To ministar kaze na osnovu „ankete“ u kojoj su razredne staresine same masovono popunjavale da su svi ucenici imali uredjaje, pristup internetu i da su radili ova dva i po meseca. Pravo stanje se razlikuje nekoliko desetina procenata u odnosu na ovih 99. Anketa je izvrsena poslednjeg dana skolske godine, kada su zakljucne ocene vec bile predlozene – pa ko bi onda i rekao da nesto nije bilo u redu?
    Inace, kao sto operateri mobile telefonije svojim korisnicima daju dodatne gigabajte za instagram, whatsapp, itd. Ministarstvo je moglo da organizuje da ucenici dobiju gigabajte i za google ucionicu, koja je bila zvanicna platforma za rad. Ali, koga je uopste briga za to. Ministarstvo je uradilo sta ova vlast i ocekuje – spustilo je kvalitet obrazovanja na jos jedan nivo nize.

    1. Problem je sto niste spojili skole sa malim brojem dece cime su troskovi ostali ogromni kao i to sto pustate konkuse a da niste ukrupnili normu zaposlenima u vise skola sto dovodi do toga da ce vise ljudi raditi u vise skolama sa manjim procentima na istim poslovima.Katastrofa!!! Pustiti direktore da odlucuju o ukrupnjavanju norme, bruka!

      1. Za popunjavanje norme sluzi „Gradjansko vaspitanje“ – obuka tri casa, a plata zagarantovana! Ko ostane bez norme, ‘oma se zbrine! Do kraja ce svi prosvetari u Srbiji predavati „gradjansko“ ili raditi u „biblioteci“. Uz „direktore“, „zamenike“. „organizatore“… Idi begaj! Ima posla!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.